Solistii Stevie Wonder si Aretha Franklin s-au numarat printre cele cateva zeci de staruri si mii fani care i-au adus un ultim omagiu interpretului de soul Luther Vandross, decedat la 1 iulie si care a fost inmormantat la sfarsitul saptamanii trecute
Solistii Stevie Wonder si Aretha Franklin s-au numarat printre cele cateva zeci de staruri si mii fani care i-au adus un ultim omagiu interpretului de soul Luther Vandross, decedat la 1 iulie si care a fost inmormantat la sfarsitul saptamanii trecute, relateaza BBC online. Cosciugul din aur cu trupul neinsufletit al solistului a fost purtat pe stazile din Harlem, New York, sub o ploaie torentiala, pana la Riverside Church, unde au avut loc serviciile funerare.
Wonder a cantat cateva melodii gospel care au impresionat intreaga asistenta, al carei moral a fost ridicat insa imediat de catre Aretha Franklin care a interpretat "Amazing Grace", propria versiune, incluzand in textul original versuri destinate familiei indoliate. Au mai cantat Usher, Alicia Keys, Patti Labelle, etc. Labelle, o foarte buna prietena a regretatului solist, a declarat: "Nu vad nici o figura trista aici. Aceasta nu este o slujba de inmormanatre. Pur si simplu sarbatorim pentru ca Luther si-ar fi dorit asta". "Ar trebui sa ne bucuram pentru Luther. A avut enorm de multe realizari in aceasta viata iar acum are sansa sa danseze din nou cu tatal lui", a declarat o alta buna prietena, celebra cantareata Dionne Warwick.
Cantareata Dionne Warwick Tatal lui Vandross a murit cand acesta era doar un copil iar, anul trecut, hitul sau "Dance with My Father" a castigat un Grammy. Una dintre cele noua nepoate ale solistului a dorit sa precizeze ca intreaga familie a tinut sa se imbrace in alb pentru ca acesta detesta sa vada oamenii purtand doliu. Corpul neinsufletit al lui Luther Vandorss a fost inmormantant la George Washington Memorial Park din Paramus, New Jersey.
Vandross s-a lansat ca backing singer al lui David Bowie, la mijlocul anilor '70. Albumul sau solo de debut a aparut in 1981 si a castigat primul premiu Grammy in 1990, cu piesa "Here and Now". In urmatorul an, el a intrat in posesia altor cinci distinctii Grammy, cu "The Power of Love/Love Power". Vadross s-a luptat timp de mai multi ani cu diabetul, hipertensiunea si fluctuatiile in greutate. Desi a continuat inregistrarile dupa accidentul cerebral, Luther Vandross nu a mai aparut in public de atunci.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.