Lemnul de foc pentru populatie s-ar putea ieftini cu 20-25%, dupa ce pretul materialelor lemnoase a fost liberalizat, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Suceava, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, citat de Mediafax. Flutur a afirmat
Lemnul de foc pentru populatie s-ar putea ieftini cu 20-25%, dupa ce pretul materialelor lemnoase a fost liberalizat, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Suceava, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, citat de Mediafax. Flutur a afirmat intr-o conferinta de presa ca pretul lemnului, controlat pana acum de Oficiul Concurentei, a fost liberalizat recent printr-un act normativ al Executivului. "In ultimii ani, am asistat la o scumpire a pretului lemnului de foc pentru populatie. Liberalizarea ni se pare un lucru corect, care a functionat in Romania pana in 2001 si care va duce la ieftinirea pretului lemnului de foc pentru populatie cu pana la 20-25%", a precizat Flutur. El a explicat ca sortimentele superioare care se vor vinde la "o concurenta justa" vor acoperi in parte costurile lemnului de foc. Cu aceeasi ocazie, Flutur a mai spus ca Ministerul Agriculturii va sprijini depozitarea graului in lunile urmatoare, va asigura prime de export pentru graul exportat in tari non-UE si va extinde subventia pe produs la grau pentru o cantitate de 1,5 milioane de tone. Ministrul a subliniat ca va fi acordata o prima pentru depozitare pentru grau, in prima luna sprijinul fiind mai consistent pentru acoperirea cheltuielilor de preluare."Interesul nostru este sa preluam intreaga cantitate de grau care sa fie depozitata in conditii bune", a spus ministrul Agriculturii. El a adaugat ca Ministerul Agriculturii a pregatit si un act normativ pentru asigurarea unei prime de export la grau pentru tari din afara Uniunii Europene.
Flutur a mai spus ca va fi extinsa subventia pe produs la grau, de la aproximativ 700 de mii de tone la circa 1,5 milioane de tone. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.