CFR Cluj s-a calificat in turul III al Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce a a invins sambata seara, in deplasare, cu 5-4 (0-1, 0-1), dupa executarea loviturilor de departajare, pe Athletic Bilbao. Gazdele au deschis scorul in minutul 36, cand Javi Gonzale
CFR Cluj s-a calificat in turul III al Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce a a invins sambata seara, in deplasare, cu 5-4 (0-1, 0-1), dupa executarea loviturilor de departajare, pe Athletic Bilbao. Gazdele au deschis scorul in minutul 36, cand Javi Gonzalez, nemarcat, a reluat cu capul in plasa, de la aproximativ opt metri, o centrare de pe partea stanga a lui Jonan Garcia. La finalul celor 90 de minute, Athletic conducea cu 1-0, scorul general al dublei manse fiind, astfel, de 1-1, dupa victoria cu 1-0 din tur a lui CFR Cluj. In minutul 101, la o interventie a lui Gontzal asupra lui Coroian, in careul gazdelor, clujenii au solicitat penalty, dar arbitrul l-a avertizat, pentru simulare, pe roman. La finalul celor doua reprize de prelungiri egalitatea s-a mentinut si s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde clujenii au fost mult mai stapani pe ei, in ciuda presiunii exercitate de aproape 15.000 de spectatpri prezenti pe "San Mames". Este cea mai importanta relizare a clubului clujean si, de asemenea, prima mare performanta ca antrenor pentru Dorinel Munteanu (aplaudat la scena deschisa de spectatori in momentul in care a parasit terenul). CFR Cluj va juca in turul III cu invingatoarea "dublei" dintre Neuchatel Xamax si AS St. Etienne (1-1 in prima mansa, returul s-a jucat aseara, dupa inchiderea acestei editii, in Elvetia).
D. Munteanu: "O victorie mare pentru Romania"
Antrenorul jucator al lui CFR Cluj, Dorinel Munteanu, a declarat dupa meci ca orice s-ar fi intamplat la loviturile de departajare, echipa sa ar fi fost adevarata castigatoare a dublei manse din turul doi al Cupei UEFA-Intertoto. "Inainte de penalty-uri, le-am spus jucatorilor mei ca, orice s-ar intampla, noi suntem adevaratii castigatori. Pentru noi, pentru oras, pentru Romania este o victorie mare", a afirmat Munteanu. Acesta considera ca CFR Cluj a meritat calificarea, subliniind ca victoria a apartinut echipei mai bune, care a dat dovada de o mai buna putere de reactie si de o mai mare luciditate. "Am reusit o partida extraordinara. Jucatorii mei si-au depasit limitele", a mai spus antrenorul-jucator al lui CFR. Cotidianul spaniol "El Mundo Deportivo" a notat ca Munteanu, care a parasit terenul in minutul 97, din cauza durerilor musculare, a castigat admiratia publicului de pe Stadionul "San Mames". In conferinta de presa de la finalul partidei, Dorinel Munteanu le-a multumit spectatorilor pentru faptul ca l-au aplaudat atat pe el, in momentul inlocuirii, cat si pe jucatorii sai, la finalul partidei. "Stiu mult fotbal", a spus Munteanu, care a adaugat ca si-ar dori ca in viitor CFR Cluj sa joace un meci amical cu Athletic Bilbao, in Spania.
Mendilibar: "Nu este o tragedie"
De partea cealalta, antrenorul lui Athletic Bilbao, Jose Luis Mendilibar, a declarat ca eliminarea echipei sale din Cupa UEFA-Intertoto de catre CFR Cluj "nu este o catastrofa", informeaza "Marca". "Drumul nostru s-a oprit aici si nimic mai mult. Exista si aceasta posibilitate", a subliniat Mendilibar.
Tehnicianul spaniol s-a declarat insa multumit de ameliorarea jocului lui Athletic si de daruirea de care au dat dovada jucatorii sai. Mendilibar a apreciat ca principala cauza a faptului ca Athletic nu a putut remonta infrangerea din meciul tur, de la Cluj (scor 0-1), a fost pregatirea "deficitara" a jucatorilor sai in aceasta dubla mansa, prima disputata de formatia spaniola in aceasta competitie. "El Mundo Deportivo" mai noteaza ca, la finalul partidei, fundasul Fernando Amorebieta s-a declarat "putin trist", din cauza eliminarii din competitie, dar si "multumit" de experienta traita. "Este destul de greu atunci cand esti eliminat la loviturile de departajare. Din pacate nu am avut decat zece zile pentru a ne pregati si suntem tineri. Oricum, a fost o experienta frumoasa, sunt multumit. Ramane de vazut daca antrenorul ne va mai acorda o sansa", a spus Amorebieta.
Portarul Inaki Lafuente a calificat drept "o nebunie" faptul ca echipa sa a trebuit sa joace un meci de 120 de minute, dupa numai doua saptamani de la reluarea pregatirilor. "Ne-a lipsit ceva la finalizare, pentru ca ocazii am avut destule. Oricum, s-a putut observa o ameliorare fata de partida din Romania", a explicat Lafuente, care nu considera ca trebuie facuta o drama din eliminarea din Cupa UEFA-Intertoto. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.