Cei sapte astronauti care vor pleca, miercuri, spre Statia Spatiala Internationala au ajuns la Centrul Spatial Kennedy din Florida, de unde va fi lansata Discovery, prima naveta americana dupa dezastrul din 2003, cand Columbia s-a dezintegrat in atmo
Cei sapte astronauti care vor pleca, miercuri, spre Statia Spatiala Internationala au ajuns la Centrul Spatial Kennedy din Florida, de unde va fi lansata Discovery, prima naveta americana dupa dezastrul din 2003, cand Columbia s-a dezintegrat in atmosfera la aterizare, informeaza ABC News Online. Comandantul misiunii Eileen Collins, specialistii Andrew Thomas, Wendy Lawrence si Charles Camarda, pilotul James Kelly, inginerul Stephen Robinson si astronautul japonez Soichi Noguchi au sosit in Florida cu o zi mai devreme decat se planificase, pentru a evita furtuna provocata de Uraganul Dennis in Golful Mexic. Ei vor petrece urmatoarele patru zile la Centrul Spatial Kennedy, facand ultimele pregatiri pentru lansare. Ultimul grup de astronauti plecati cu o naveta de la Centrul Spatial Kennedy, cei din misiunea Columbia, au murit in timpul aterizarii, din cauza unei defectiuni la scutul termis al navetei. Comandantul Eileen Collins a declarat ca este foarte mandra de echipaj, acesta fiind foarte pregatit si instruit sa plece in misiune. Echipajul de pe Discovery va petrece 12 zile in spatiu, pentru a testa noile echipamente si proceduri de siguranta, dar si pentru a furniza echipament vital Statiei Spatiale Internationale. Lansarea navetei Discovey este programata pentru miercuri, la ora locala 15.51. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.