Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a decis zilele trecute sa puna piciorul in pragul Federatiei Romane de Sah si sa rezolve situatia alarmanta din sportul mintii impreuna cu actualii conducatori ai federatiei de specialit
Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a decis zilele trecute sa puna piciorul in pragul Federatiei Romane de Sah si sa rezolve situatia alarmanta din sportul mintii impreuna cu actualii conducatori ai federatiei de specialitate. Informat prin zeci de memorii depuse la cabinetul sau de tensiunea existenta intre presedintele suspendat Alexandru Crisan (foto), care a scapat recent de detentie, si presedintele interimar Dan Ioan Mirescu, seful sportului romanesc i-a convocat de urgenta pe cei doi la o intalnire de analiza, la care a participat, marti dimineata, si secretarul general al FRS, Margareta Juncu. Cum partile aflate in conflict deschis pentru fotoliul de presedinte nu au ajuns la o intelegere amiabila, presedintele ANS a ajuns la concluzia ca singura solutie viabila de rezolvare a problemelor sahului autohton o reprezinta convocarea de urgenta a unei Adunari Generale extraordinare pentru alegeri anticipate. Dar cum ANS nu are dreptul, conform Legii nr.69 din 2000, sa calce in picioare independenta FRS, presedintele Florian Gheorghe i-a solicitat secretarului general Margareta Juncu sa convoace cat mai rapid posibil, pe data de 13 iulie, o sedinta a Consiliului Director, singurul for abilitat prin Statut sa decida organizarea de alegeri anticipate. "ANS, luand act de problemele cu care se confrunta FR Sah, solicita convocarea Consiliului Director al federatiei in ziua de miercuri, 13.07.2005, ora 15, la sediul Agentiei. In acest sens, va revine obligatia ca pana luni, 11.07.2005, ora 14, sa faceti dovada convocarii fiecarui membru al Consiliului Director", se precizeaza in solicitarea adresata secretarului general al FR Sah, de acest caz exploziv urmand sa raspunda unul dintre directorii cu greutate din ANS, Mihai Capatana, care in 2000 a gasit solutia viabila pentru rezolvarea litigiilor din sahul autohton.
De altfel, scandalurile din ultimii sase ani nu au facut altceva decat sa deterioreze serios imaginea sahului romanesc in afara granitelor tarii, in ciuda deselor performante realizate de sportivii romani la turneele internationale de anvergura, ultima fiind obtinuta de MMI Nisipeanu la Europenele din Polonia, unde a cucerit titlul continental in premiera. Din pacate, batalia pentru fotoliul de presedinte nu este singura problema din jurul masutei cu 64 de patrate, FRS avand pe cap si o datorie mai veche fata de grupul hotelier Marriot de aproximativ 650 de milioane de lei. O creanta recunoscuta de Alexandru Crisan la intalnirea de marti, pe care presedintele suspendat a promis c-o va stinge cat de curand. In plus, federatia mai are de trecut si peste obstacolul neaprobarii executiei bugetare in cadrul Adunarii Generale. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca actualul Statut creeaza unele inechitati, lasa loc de interpretari juridice si nu ofera solutii clare si pertinente, astfel ca, Adunarea Generala extraordinara ar trebui sa lucreze serios si la modificarea acestui document dupa care functioneaza federatia sportului mintii.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.