Emil Boc, presedinte PD: Calendarul alegerilor se stabileste saptamana viitoare
"Conform intelegerii cu PNL, PD a demarat procedura interna privind alegerile anticipate, pe care le consideram absolut necesare", a declarat ieri, presedint
Emil Boc, presedinte PD: Calendarul alegerilor se stabileste saptamana viitoare
"Conform intelegerii cu PNL, PD a demarat procedura interna privind alegerile anticipate, pe care le consideram absolut necesare", a declarat ieri, presedintele democrat, Emil Boc. Liderul PD a mentionat ca primul pas va fi facut sambata, la Consiliul National de Coordonare al partidului, cand democratii vor trebui sa aprobe alegerile anticipate. Boc a atentionat ca, urmare a deciziei Curtii Constitutionale, integrarea in UE este compromisa, acelasi lucru fiind valabil si in privinta reformei in Justitie. Boc a mentionat ca democratii vor merge in alegeri impreuna cu liberalii, evitand insa sa spuna transant ce vor face PC si UDMR. In privinta calendarului privind alegerile, Boc a spus ca acesta va fi stabilit saptamana viitoare, dar ca intoarcerea la popor se va produce cel mai probabil in luna septembrie sau octombrie. Liderul PD a lasat sa se inteleaga ca parlamentarii sai nu vor participa saptamana viitoare la sesiunea extraordinara a Parlamentului, nedorind sa fie partasi "la un simulacru". (R.A.)
Corneliu Ciontu, liderul PP: E prea devreme sa ne pronuntam
Liderul Partidului Popular (PP) Corneliu Ciontu a declarat ieri ca este mult prea devreme sa se pronunte in privinta alegerilor anticipate si ca votul parlamentarilor PP pentru un nou Guvern, daca premierul Tariceanu va demisiona, depinde de componenta si progamul Executivului, potrivit Mediafax. Ciontu a precizat ca, pana la declansarea alegerilor anticipate, trebuie parcurse o serie de proceduri. "De aceea, nu are sens sa ma pronunt fata de o chestiune ipotetica", a adaugat Corneliu Ciontu. El a mai spus ca, daca premierul Calin Popescu Tariceanu va demisiona, cei 14 parlamentari ai Partidului Popular vor decide daca vor vota noul Guvern, in functie de componenta si programul acestuia. (R.G.)
Bogdan CiucA, purtator de cuvant al Partidului Conservator: Vom milita pentru stabilitate
"Am luat act de decizia premierului Calin Popescu Tariceanu. S-a stabilit chiar si o intalnire intre presedintele PC, Dan Voiculescu, si Calin Popescu Tariceanu. Intalnirea va avea loc in cursul zilelor imediat urmatoare si discutiile se vor axa pe marginea alegerilor anticipate. Vom milita pentru o solutie care poate aduce stabilitatea. PC va prezenta un punct de vedere oficial numai in urma intrevederii dintre Dan Voiculescu si Calin Popescu Tariceanu." (R.G.)
Augustin BolcaS, vicepresedinte PRM: Suntem pregatiti
"Am o parere foarte buna despre alegerile anticipate. Trebuie sa se stie insa ca alegerile anticipate sunt provocate chiar de Coalitia aflata la guvernare. Haosul provocat prin fuga dupa posturi si inactivitatea in toate domeniile este de-a dreptul cumplit. Este drept, nimeni nu se astepta la alegeri anticipate pana in toamna. Cu toate acestea, a suporta un astfel de Guvern este un rau mai mare decat a suporta alegerile anticipate. Noi nu ne temem de un nou scrutin. PRM este pregatit pentru alegerile anticipate inca din momentul anuntarii rezultatelor fraudate ale alegerilor din toamna." (R.G.)
Eckstein Kovacs, vicepresedinte UDMR: Vom evalua decizia Curtii
"Noi nu simtim nici bucurie si nici teama in ceea ce priveste problema alegerilor anticipate. Avem alte sentimente, de rationalitate. Tocmai aceasta rationalitate ne sugereaza sa evaluam la rece consecintele politice ale deciziei luate de Curtea Constitutionala. Trebuie sa intelegem ca o decizie pripita de a arunca zarurile nu este binevenita. De principiu, UDMR nu a agreeat alegerile anticipate. Noi vom actiona ardeleneste: vom evalua decizia Curtii Constitutionale, vom analiza toate consecintele ei politice si, in final, vom lua o hotarare." (R.G.)
Verestoy Atilla, senator UDMR: E mai bine sa se continue actuala guvernare
Senatorul UDMR, Verestoy Atilla, a declarat ieri, la Senat, ca este mai bine "pentru tara" sa se continue guvernarea in actuala formula, mentionand ca Uniunea este totusi pregatita pentru orice fel de alegeri si in orice moment. "Cred ca suntem caliti si am trecut prin multe. UDMR a mers singur in alegeri si asa va proceda si in cazul unor eventuale alegeri anticipate", a mentionat senatorul UDMR. El a precizat ca nu s-a discutat la nivelul conducerii Coalitiei despre declansarea alegerilor inainte de termen si ca nu s-a luat o decizie politica in acest sens. (R.A.)
Stelian DuTu, presedinte PD Constanta: Anticipatele, singura solutie
Singura solutie pentru Romania in aceasta conjunctura politica sunt alegerile anticipate si este "imperios necesar" ca acestea sa fie organizate in toamna, a declarat ieri, la Constanta, presedintele organizatiei judetene a PD, Stelian Dutu, potrivit Mediafax. El a apreciat ca decizia Curtii Constitutionale "a creat deja conditiile ratarii momentului intergrarii in UE in 2007". "Sunt conditii prielnice pentru desfasurarea alegerilor anticipate. Avem timp suficient in urmatoarele patru luni atat pentru procedurile parlamentare, cat si pentru o campanie electorala care sa fie organizta conform legii, in 30 de zile, fara a se intra in iarna. In aceste conditii, in luna noiembrie se pot organiza alegeri anticipate", a spus Dutu. El a propus ca la alegerile anticipate PD sa mearga alaturi de PNL, cu care are un angajament politic si a spus ca discutiile cu PPCD vor avea loc in urma scrutinului. Deputatul PD a mai anuntat ca pregateste o propunere de "amendare" a legii de organizare si functionare a Curtii Constitutionale pentru depolitizarea totala a acestei structuri "care este o organizatie de cartier a PSD, avand in vedere antecedentele politice ale membrilor". (R.G.)
Adrian NAstase, presedinte executiv PSD: Nu suntem satisfacuti
PSD nu a fost satisfacut pe deplin de decizia luata de Curtea Constitutionala in ceea ce priveste sesizarile legate de neconstitutionalitatea legilor proprietatii si justitiei. De pilda, liderul executiv, Adrian Nastase, a fost dezamagit de faptul ca sesizarea PSD a fost admisa doar in parte. Nastase a facut referire, intr-un interviu acordat Mediafax, la faptul ca s-a considerat constitutional ca Guvernul sa isi asume raspunderea "pe un pachet de 17 legi, eterogene, fara un obiect comun". "Acum au fost 17, in toamna putem sa avem 50 sau 100. Trebuie remarcat, in special, faptul ca reprezentantii Guvernului Basescu-Tariceanu nu si-au facut bine temele. Daca ar fi fost un examen de bacalaureat nu ar fi trecut clasa! Si-au asumat raspunderea pe un pachet de legi care continea o serie de prevederi neconstitutionale", a adaugat liderul PSD. Potrivit acestuia, decizia Curtii Constitutionale "este una logica, normala intr-o democratie care se respecta: prevederile neconstitutionale sunt respinse".
Intrebat daca decizia Curtii Constitutionale ar putea afecta integrarea Romaniei in UE, liderul PSD a spus ca "asta e o gluma pentru fraieri".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.