Institutul Cultural Roman organizeaza la Baia Mare, in perioada 9-31 iulie, cea de-a XI-a editie a Cursurilor de vara de limba, cultura si civilizatie romaneasca. Vor lua parte 45 de cursanti din 18 tari. Sunt oferite cursurile intensive de limba rom
Institutul Cultural Roman organizeaza la Baia Mare, in perioada 9-31 iulie, cea de-a XI-a editie a Cursurilor de vara de limba, cultura si civilizatie romaneasca. Vor lua parte 45 de cursanti din 18 tari. Sunt oferite cursurile intensive de limba romana, diferentiate in functie de nivelul participantilor: introductiv, mediu si avansat. Alte cursuri vor oferi date despre cultura si civilizatia romaneasca: vor fi prelegeri pe teme de istorie, literatura, etnografie si folclor, mentalitati, aspecte din viata sociala contemporana, cinematografie, arte plastice. Vor fi proiectate filme romanesti. De asemenea, sunt pregatite ateliere de creatie: de cantec si dans, de ornamentica, de pictura pe sticla, arta culinara, ceramica si dantela. Vor fi organizate excursii de documentare in zona Maramuresului. Institutul Cultural Roman este sprijinit si la aceasta editie a Cursurilor de vara de Primaria din Baia Mare, de Colegiul National "Gheorghe Sincai" si de cotidianul "Graiul Maramuresului". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.