Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a lansat pe site-ul http://admitere.edu.ro aplicatia de tip tutorial "Orientare Admitere", pentru a sprijini candidatii in alegerea si stabilirea prioritatilor cu privire la optiunile pentru licee. Potrivit s
Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) a lansat pe site-ul http://admitere.edu.ro aplicatia de tip tutorial "Orientare Admitere", pentru a sprijini candidatii in alegerea si stabilirea prioritatilor cu privire la optiunile pentru licee. Potrivit secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Paloma Petrescu, scopul acestei actiuni este de a da posibilitatea elevilor, dar si parintilor acestora, sa isi verifice sansele de admitere la licee si specializari specifice, sa poata selecta si ordona specializarile dorite si sa poata tipari fise de inscriere. Listele de optiuni sunt publicate in brosurile editate de fiecare inspectorat, iar formatul fisei tiparite este cel oficial, nefiind necesara completarea de mana, daca se utilizeaza aceasta optiune. Paloma Petrescu apreciaza ca folosirea aplicatiei de orientare este foarte simpla, utilizatorii inregistrati ai portalului educational SEI - Sistem Educational Informatizat putand accesa adresa de internet mentionata, inregistrandu-se cu acelasi nume de utilizator si parola ca si pe portal. Apoi, ei aleg judetul in care doresc sa candideze si completeaza datele personale, respectiv nume, prenume, cod numeric personal si scoala de provenienta. Prin eliminarea specializarilor pe care le considera neinteresante si, ulterior, a unitatilor de invatamant pe care nu doreste sa le ia in calcul, elevul obtine o lista de optiuni, catalogate de computer in functie de sansele de reusita, pe baza mediei de admitere din anii precedenti. Site-ul http://admitere. edu.ro este un sub-site al portalului SEI (http://portal.edu.ro), alaturi de http://titularizare.edu.ro si http://bacalaureat.edu.ro, si contine informatii complete si actualizate despre examenul de admitere - metodologie, calendar de desfasurare, subiectele date la examenele din anii anteriori - si un forum de discutii pe aceste teme. SEI este un program complex initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in anul 2001 pentru sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar cu tehnologii de ultima ora. Acest portal gazduieste anual afisarea rezultatelor admiterii computerizate in licee si scoli de arte si meserii, repartizarea pe posturile vacante a profesorilor admisi la examenul de titularizare, rezultatele examenului de bacalaureat, site-urile web ale scolilor si liceelor din Romania. "Cu 43.000 de utilizatori inregistrati si 14 site-uri componente, portalul SEI este cea mai importanta comunitate virtuala din Romania, reunind profesori, elevi si parinti din toata tara", a afirmat Paloma Petrescu. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.