Filmul acestei seri este cel aflat in programul TVR 1, de la orele 20.00. "Reteaua" (Network) ce pelicula realizata in 1976, exploateaza cunoscuta sete a televiziunilor pentru audienta. Aceasta satira la adresa lumii televiziunii a avut mare trecere
Filmul acestei seri este cel aflat in programul TVR 1, de la orele 20.00. "Reteaua" (Network) ce pelicula realizata in 1976, exploateaza cunoscuta sete a televiziunilor pentru audienta. Aceasta satira la adresa lumii televiziunii a avut mare trecere la critici, castigand premii ca BAFTA, Globul de Aur si patru Oscaruri (inclusiv pentru interpretii rolurilor principale Faye Dunaway si Peter Finch). Povestea este simpla: un celebru prezentator TV, Howard Beale (Finch), a carui emisiune a pierdut din audienta este amenintat cu destituirea. Omul ameninta ca se va sinucide in direct. Gestul sau are insa consecinte neasteptate asupra lui si a colaboratorilor Diana Christensen (Faye Dunaway) si Frank Hackett. In scurt timp, Beale se transforma intr-un profest al maniei americanilor, primind o noua emisiune.
Un alt film interesant este coproductia britanic-daneza "Ce zi fericita!", programata de HBO la orele 20.00. Un pastor baptist din Harlem ajunge intr-un orasel danez de provincie in urma unui accident de autobuz care a implicat corul sau de gospel aflat in turneu. Singur printre danezii suspiciosi, el invata corul local sa cante muzica gospel si influenteaza intr-un mod special viata unei gospodine plictisite.
Daca ati ales sa ramaneti pe HBO sa nu regretati, pentru ca de la 23.20 veti avea ocazia sa vizionati "Matrix Revolutii". In ultima parte a acestei trilogii, omenirea traverseaza zilele ei cele mai negre. Orasul Zion, ultimul refugiu uman, este in mare pericol. Oamenii nu mai fac fata amenintarii masinilor iar Smith (Hugo Weaving), a carui putere creste necontenit, s-a amestecat printre rebeli. Salvarea sta in mainile lui Neo (Keanu Reeves), captiv intr-o misterioasa statie de metrou care face legatura intre Matrix si lumea reala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.