Greva CFR a produs pagube de zeci de miliarde de lei la nivelul constructorilor din intreaga tara, se ararta intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR). Potrivit estimarilor UNPR, la nivelul ramurii de constructii, primele dat
Greva CFR a produs pagube de zeci de miliarde de lei la nivelul constructorilor din intreaga tara, se ararta intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR). Potrivit estimarilor UNPR, la nivelul ramurii de constructii, primele date arata ca pierderile sunt echivalente cu 10% din nivelul productiei pe luna iunie, "deci o medie de 1% din totalul productei pe intregul an 2005". "Fara a include penalizarile datorate neachitarii la termen a obligatiilor contractuale, UNPR estimeaza pierderile provocate de greva CFR la nivelul ramurii la peste 1000 de miliarde de lei, cu mult peste cele anuntate recent de ministrul de resort", se mai arata in comunicat. Potrivit documentului citat, ca urmare a grevei CFR, principalii producatori de materiale de constructii din Romania s-au vazut pusi in situatia de a nu-si onora contractele. De asemenea, firmele producatoare au fost nevoite sa faca cheltuieli suplimentare cu transportul auto al marfurilor si pentru plata orelor suplimentare ale angajatilor. "Greva CFR a fost o greva politica care a cauzat pierderi importante nu numai la nivelul administratiei CFR dar si la nivelul patronilor. Aceste manifestari iresponsabile nu trebuie permise intr-o tara care se doreste a respecta drepturile tuturor cetatenilor sai" a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.