Conducerea combinatului siderurgic Mittal Steel Galati, proprietara Otelului, a anuntat ieri ca va asigura bani doar pentru salariile jucatorilor si plata cantonamentelor de pregatire. Potrivit informatiilor furnizate de presedintele gruparii moldove
Conducerea combinatului siderurgic Mittal Steel Galati, proprietara Otelului, a anuntat ieri ca va asigura bani doar pentru salariile jucatorilor si plata cantonamentelor de pregatire. Potrivit informatiilor furnizate de presedintele gruparii moldovene, Viorel Anghelinei, patronii indieni nu vor aloca nici o suma de bani pentru transferurile de jucatori. "Nu vom putea transfera jucatori in aceasta campanie de achizitii. Nici dupa revenirea in tara a senior-managerului combinatului, Ionel Bors, aflat pentru o luna la Londra, nu cred ca vom putea face acest lucru. In primul rand va fi prea tarziu pentru a aduce vreun jucator atunci. Singura solutie pentru a acoperi golurile din echipa, ma refer la plecarile lui Rohat si Iacob, este aducerea, sub forma de imprumut, a altor jucatori din Divizia A", a spus Anghelinei. Antrenorul Otelului, Mihai Stoichita (foto), aflat in cantonament cu echipa la Predeal, a declarat ca zilele sale la Galati sunt numarate: "Astept meciul amical de vineri cu FC Arges si in week-end voi fi la Galati pentru a discuta si eu cu oamenii de acolo. Daca nu se va schimba nimic, imediat voi si pleca, pentru ca nu duc lipsa de oferte. M-am pacalit prea mult la Otelul", a comentat tehnicianul galatean. "Lippi" si-a manifestat in nenumarate randuri nemultumirea fata de tergiversarea finantarilor la Otelul.
Initial, conducatorii combinatului au anuntat ca vor avea o implicare consistenta din punct de vedere financiar la echipa moldoveana. Patronii Mittal Steel Galati doreau ca Otelul sa devina una dintre cele mai puternice echipe din campionat si vizau chiar ca in cativa ani sa acceada in grupele UEFA Champions League. In acest sens, presedintele Anghelinei fusese mandatat de conducatorii combinatului sa poarte negocieri pentru aducerea mai multor jucatori importanti din campionatul intren si nu numai.
Astfel, acesta a incercat sa-i aduca la orasul de pe Dunare pe Gigel Bucur, Tibi Balan si Costin Lazar, jucatorii Sportului, si s-a vorbit chiar de reintoarcerea lui Florin Cernat, jucatorul lui Dinamo Kiev. Anuntul de ieri are darul de a provoca o iminenta demisie a lui Stoichita. Fostul antrenor al Stelei si-a exprimat in mai multe randuri dubiile cu privire la intentiile galatenilor de a construi o echipa puternica si a anuntat ca nu va mai astepta solutii de ultim moment pentru salvarea echipei. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.