Sa mai auzim pe cineva ca foloseste in acelasi invechit si depasit context expresia "a te ineca precum tiganul la mal". Din cate ne amintim, la fotbal referindu-ne, in ultimii ani romanasii nostri au fost cei care s-au inecat prin zona malului, caci
Sa mai auzim pe cineva ca foloseste in acelasi invechit si depasit context expresia "a te ineca precum tiganul la mal". Din cate ne amintim, la fotbal referindu-ne, in ultimii ani romanasii nostri au fost cei care s-au inecat prin zona malului, caci fara indoiala ca nimeni nu a uitat acel baraj nenorocit cu Slovenia si cu atat mai putin meciul cu Danemarca de la Copenhaga in care un bastinas cracanat, sleampat si mototol ne-a egalat in minutul 95, asta dupa ce bezmeticii lui Anghel Iordanescu avusesera vreo patru-cinci ocazii clare de gol, pe care nu le-ar fi ratat nici Mihalcea sau Piturca in zilele sale de ghina. (Exagerare, desigur!) Poate ca de la aceste crude amintiri a pornit si ideea Majestatii Sale Cioaba al II-lea, regele incoronat cu japca al romilor, cand s-a decis sa infiinteze o echipa nationala de fotbal compusa in totalitate din reprezentantii nobilei sale etnii care sa participe la un campionat european alaturi de formatii cu alcatuire similara intr-un turneu ce va fi organizat chiar de Romania in toamna acestui an.
Buna idee, nu-i asa?, a avut Alteta Sa, chiar daca nu a intentionat sa probeze invaliditatea prezenta a proverbului din debutul articolului. Ca sa arate ca e, totusi, om serios si de cuvant Cioaba chiar a initiat demersurile necesare, convingand pe reprezentantii tiganilor din alte tari europene sa injghebeze echipe balaoachese cu care sa se aventureze la competitia din Romania. Mai mult decat atat, riga romilor a inceput, cum e normal, cu capul, cu antrenorul adica, desemnandu-l - total previzibil - pe Rica Raducanu, care - de-a dreptul imprevizibil - a refuzat onoranta propunere, fiindu-i probabil teama de destinatia viitoare pe care ar fi urmat sa o ia ceasul sau de la mana in urma unei sedinte tehnico-tactice derulate in vestiar. In mod sigur urmatoarele doua optiuni ale lui Cioaba trebuie sa fi fost catre Mircea si Razvan Lucescu, insa acest gand nu avea sa se concretizeze intr-o propunere tentanta in primul rand pentru ca cei doi sunt sub contracte ferme cu doua echipe de soi, iar in al doilea ca al batran a negat cu vehementa si ofuscare orice legatura cu etnia lautarilor, cositorarilor, boldenilor, spoitorilor, cocalarilor, lingurarilor etc., acolo unde vechiul sau inamic Cornel Dinu, precum si comeseanul acestuia, Madalin Voicu, tineau cu tot dinadinsul sa-l incadreze. Drept consecinta, Maria Lui s-a orientat, nu stie pe ce considerente, catre Marius Lacatus, care pare extrem de amuzant de propunerea ce i s-a avansat.
Insa marea nasulie vine de la omologii din Serbia, cei care vor sa organizeze o competitie sahistica intre comunitatile de tigani din Europa. Aici se cam schimba treaba, intrucat va inchipuiti ce galcevi, chelfaneli si cotonogeli vor iesi intre romi din ratiuni usor de intuit "Ba, manca-v-as ochii, care-mi furasi ragina ca te belesc, bora-m-as pa coliva ta". Cat despre MS Cioaba, daca tot n-a prea avut noroc cu numirea antrenorilor la reprezentativa de fotbal, suntem convinsi ca in privinta trupei de sahisti manglitori nu va intampina aceleasi dificultati si dileme, unica persoana catre care s-ar putea orienta fiind Alexandru Crisan, presedintele suspendat la FR Sah, care abia a iesit din puscarie. Ar putea fi un bun antrenor, beng!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.