Lista companiilor mass-media cu datorii la stat va fi publicata pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor la data 1 august, a anuntat ieri intr-o emisiune la Realitatea TV, directorul executiv al Directiei de administrare a marilor contribuabi
Lista companiilor mass-media cu datorii la stat va fi publicata pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor la data 1 august, a anuntat ieri intr-o emisiune la Realitatea TV, directorul executiv al Directiei de administrare a marilor contribuabili, Emilia Dragu. Potrivit oficialului citat, companiile mass-media nu prezinta, in acest moment, un risc de neplata a restantelor catre buget. Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, a aratat la randul sau ca fiecare contribuabil trebuie sa-si plateasca datoriile catre stat, iar presa nu face exceptie de la regula. "Nimeni nu vrea sa urmareasca presa pentru alte motive. Toata lumea trebuie sa isi plateasca datoriile", a mentionat Popescu. Potrivit acestuia, si presa este o afacere pentru ca cine investeste in presa o face ca sa obtina profit si, prin urmare trebuie sa isi achite si datoriile. Pe de alta parte, el a subliniat faptul ca nu a solicitat un control special asupra institutiilor mass-media. "Nu am comandat astfel de controale, eu le-am spus numai functionarilor din Finante sa-si faca datoria", a precizat ministrul Finantelor. In acest context, el a anuntat ca nu va ezita sa blocheze conturile si companiilor mass-media in cazul in care acestea au datorii catre stat. Mai mult, Ionut Popescu a afirmat si faptul ca are in vedere realizarea unei Carti Albe a presei in raport cu bugetele.
La inceputul acestei saptamani, o adresa oficiala stampilata si semnata de directoarea din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Silvia Marinescu, datata 4 iulie, soma sefii directiilor subordonate Fiscului(Directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia generala de administrare a marilor contribuabili si Directia generala a finantelor publice a Municipiului Bucuresti) sa transmita, tot pana pe 4 iulie, la ora 14.00, situatia datoriilor catre stat inregistrate de societatile mass-media aflate in administrarea fiecareia dintre unitatile mentionate. Prin aceasta adresa, ANAF, agentie subordonata Ministerului Finantelor, solicita informatii referitoare la totalul obligatiilor restante la data de 31 mai 2005, defalcat pe bugete, astfel: bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj si bugetul Fondului National Unic de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, documentul citat a cerut si informatii referitoare la masurile intreprinse de Fisc pentru recuperarea acestor datorii (executare silita, inlesniri la plata etc). Surse din Ministerul de Finante ne-au declarat ca aproximativ 80% din trusturile de presa, centrale sau locale, au datorii catre stat. Acestea risca sa dispara dupa blocarea conturilor bancare.
Ministerul Finantelor actualizeaza trimestrial si publica pe pagina sa de Internet lista tuturor companiilor cu datorii la stat. Potrivit documentului citat, la sfarsitul primului trimestru din acest an marii contribuabili inregistrau restante de aproximativ 84.000 de miliarde de lei, in timp ce firmele mici si mijlocii aveau datorii de aproape 74.000 de miliarde de lei. In aceste conditii, ANAF preciza, recent, ca au fost blocate conturi bancare in valoare de peste 50.000 de miliarde de lei si au fost instituite sechestre asupra bunurilor mobile si imobile care valoreaza aproape 12.000 de miliarde de lei. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.