Revenite in tara de doua zile de la Europenele din Ungaria, unde delegatia Romaniei a obtinut trei medalii de bronz, spadasinele clubului Steaua, Ana-Maria Branza, Iuliana Maceseanu si Simona Alexandru, au anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de
Revenite in tara de doua zile de la Europenele din Ungaria, unde delegatia Romaniei a obtinut trei medalii de bronz, spadasinele clubului Steaua, Ana-Maria Branza, Iuliana Maceseanu si Simona Alexandru, au anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca vor actiona in justitie revista pentru adulti "Penthouse", pentru un articol publicat fara consimtamantul sportivelor. De altfel, cele trei scrimere precizeaza ca au acordat, luna trecuta, impreuna cu antrenorul Cornel Milan, un interviu extra-sportiv saptamanalului monden "X-Magazin", dupa care, articolul, insotit de poze color, a aparut in revista "Penthouse". Ieri, prin vocea purtatorului de cuvant al CSA Steaua, Cristian Carlan, gruparea din Ghencea si-a exprimat "totalul dezacord fata de aparitia articolului, fara consimtamantul sportivelor sau al clubului" si asocierea numelor sportivelor si clubului de cel al revistei. Totodata, CSA Steaua considera ca revista respectiva "nu are nici o legatura cu valorile pe care le promoveaza clubul si sportivele, care reprezinta tara noastra in competitii internationale". Antrenorul Milan si cele trei spadasine au spus ca studiaza impreuna cu juristii CSA Steaua problema actionarii in judecata a publicatiei iar in cazul in care se va demara un proces in justitie, partile vatamate urmeaza sa fie reprezentate de alti avocati decat cei ai clubului militar. Recent medaliata cu bronz la Euro 2005, Iulia Maceseanu si-a afirmat clar pozitia: "Vrem sa dam in judecata revista! Nici nu am putut sa ma bucur de medalia cucerita, din cauza acestei intamplari." Folosind acelasi ton suparat, Ana Maria Branza a declarat: "Ne-au sunat prietenii si ne-au luat la intrebari despre acest lucru si nu ne-a fost deloc usor. Nu putem da vina pentru esecul nostru de la Europene, dar cred ca a avut un impact si aceasta problema."
La randul sau, Simona Alexandru a spus ca este anormal faptul ca a acordat un interviu unei publicatii si a aparut si in alta: "Noi vrem sa fim un adevarat exemplu de comportament, iar acest articol ne lezeaza imaginea!". In final, cele trei sportive au negat in corpore ca ar fi de acord sa pozeze pentru o revista destinata adultilor, indiferent de suma oferita. "Exista moduri mai decente ca sa castigam bani", a concluzionat medaliata cu bronz european in proba individuala de spada. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.