Accesul operatorilor de telecomunicatii la infrastructura altor companii, cum ar fi stalpi, tunele sau canale, va fi reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), care va emite o serie de hotarari in acest sens, a
Accesul operatorilor de telecomunicatii la infrastructura altor companii, cum ar fi stalpi, tunele sau canale, va fi reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), care va emite o serie de hotarari in acest sens, a declarat, ieri, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. "Stim ca accesul operatorilor de telecomunicatii la infrastructura altor companii, chiar daca nu activeaza in acest domeniu, este o problema. ANRC va reglementa acest domeniu, iar firmele vor putea utiliza stalpii sau canalizarea altor societati contra cost. Aceasta ar fi solutia ca pe termen lung sa avem o situatie calma in acest domeniu", a adaugat Nagy. Recent, RomTelecom a anuntat ca intentioneaza sa nu mai ofere stalpii aflati in proprietatea sa pentru alte retele de cabluri, inclusiv retele de cablu TV. Reprezentantii operatorului sustin ca stalpii aflati in proprietatea societatii nu au fost proiectati pentru a suporta retele suplimentare. In plus, decizia RomTelecom este motivata de riscul aparitiei unor deranjamente in reteaua companiei si a unor "conectari frauduloase". De asemenea, RomTelecom a anuntat ca nu va mai prelungi contractele existente de inchiriere a stalpilor dupa expirarea termenelor de valabilitate. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.