Presedintele Traian Basescu se muta din nou. De data aceasta in resedinta oficiala destinata sefului statului: Vila Lac 3, situata in cartierul Primaverii.
Noua resedinta a presedintelui Traian Basescu, Vila Lac 3, a fost construita in anii
Presedintele Traian Basescu se muta din nou. De data aceasta in resedinta oficiala destinata sefului statului: Vila Lac 3, situata in cartierul Primaverii.
Noua resedinta a presedintelui Traian Basescu, Vila Lac 3, a fost construita in anii '50 si era destinata oaspetilor straini care veneau in vizita la autoritatile comuniste. Ulterior a suferit mai multe reamenajari, ajungand la forma de azi, un mic palat cu cel putin opt camere si dependinte.
Vila are patru dormitoare, un teren de tenis de camp si iesire la Lacul Floreasca, a declarat, luni, presei, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu. Vila Lac 3 mai are o sufragerie, un living, un birou de lucru, un secretariat, bucatarie si baie. Saftoiu a spus ca resedinta sefului statului nu are piscina sau teren de golf. "De asemenea, Vila Lac 3 nu are patinoar, ci o platforma de beton pe sub care trec conductele de apa care alimenteaza imobilul", a precizat purtatorul de cuvant al Presedintiei. Vila Lac 3 mai are un parculet si va fi folosita exclusiv pentru locuit, neputand fi utilizata pentru primirile oficiale ale presedintelui.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, jurnalistilor, ca s-a mutat la resedinta de la Vila Lac 3, ziua de 4 iulie fiind prima in care a plecat spre Cotroceni de la aceasta locuinta. "M-am mutat. Azi-dimineata am plecat de acoo la serviciu", a precizat seful statului.
El a folosit pentru prima data locuinta de la Vila Lac 3, repartizata de RAPPS, insa nu si-a mutat inca mobilierul la noua resedinta. intrebat daca ii place noua locuinta, Basescu a spus: "Nu mai e DN1, care era dificil - cu parcul ala in fata era extrem de neplacut". El s-a referit la imobilul de pe DN1, in care a locuit pana acum, locuinta fiind trecuta pe numele fiicei sale.



Basescu are o istorie locativa "romantata"

Traian Basescu (foto) a schimbat multe locuinte de cand a intrat in viata politica postrevolutionara. Sosit de la Constanta, el s-a mutat in- tr-un imobil nationalizat pe bd. Aviatorilor din Capitala. Ulterior, vila respectiva a fost revendicata si retrocedata fostilor proprietari. Basescu, la acea vreme ministru al transporturilor, a solicitat o alta locuinta si a primit un apartament de circa 250 mp in blocul VIP din strada Maresal Prezan, unde a locuit timp de sase ani.
in ianuarie 2003, el s-a mutat din apartamentul respectiv intr-o vila proprietate personala, situata la iesirea din Bucuresti, langa Otopeni.
"Consider ca orice om politic trebuie sa aiba o locuinta a sa si sa nu stea cu chirie la stat", a declarat, la 3 ianuarie 2003, pentru ziarul Adevarul, actualul presedinte al Romaniei. Ulterior, opiniile sale s-au mai schimbat si Basescu s-a convins si el ca statul este cel mai bun partener de afaceri locative.
in timp ce era primar al Capitalei, a obtinut o repartitie pe un apartament de lux, de aproape 380 mp, pe care l-a cumparat ulterior cu mai putin de 20.000 de euro. Pentru a da o aparenta de legalitate tranzactiei, vila din Otopeni a cedat-o fiicei Ioana Basescu. O data ajuns presedinte, Basescu a decis sa profite locativ si de acest statut si a solicitat o resedinta oficiala. De la 1 iulie a primit Vila Lac 3.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.