Dupa o raita cu elicopterul, duminica, prin Oltenia, premierul a coborat pe pamant si a declarat ca "situatia e sub control". Sunt, e drept, niste comune inundate, unele mici diguri au crapat, iar o batrana a murit in casa. Autoritatile, a mai zis dl
Dupa o raita cu elicopterul, duminica, prin Oltenia, premierul a coborat pe pamant si a declarat ca "situatia e sub control". Sunt, e drept, niste comune inundate, unele mici diguri au crapat, iar o batrana a murit in casa. Autoritatile, a mai zis dl Tariceanu, au luat masuri pentru evacuarea, cazarea si aprovizionarea populatiei afectate, cateva sute de politisti, pompieri si militari, cu oarece barci, camioane, ba si un elicopter de la dl Blaga fiind la datorie. Sulfina Barbu a dat si ea o declaratie de conjunctura. Dupa doar cateva ore, telejurnalele infatisau, de la nivelul apelor, o cu totul alta Romanie. Mii de gospodarii din 12 judete, sub ape. Recolte distruse. Poduri rupte, sosele impracticabile din cauza alunecarilor de teren. Cinci oameni au fost luati de viituri, iar altii au fost loviti de trasnet. Numerosi sinistrati au dormit sub cerul liber, fara apa potabila si hrana. O situatie departe de a fi "tinuta sub control". Dupa brambureala si bajbaiala de asta-primavara, din Banat, se pare ca autoritatile n-au invatat mare lucru. Nici cel putin ca gestionarea unor situatii de criza presupune, in primul rand, un sistem de informare si de comunicare pe deplin functional, ca si mobilizarea imediata a tuturor mijloacelor de interventie disponibile, nu doar a catorva camioane si a unui "elicopter de la dl Blaga". Cum dupa precedentele inundatii catastrofale presedintele Basescu a povestit cum ar fi procedat dansul, daca ar fi fost prim-ministru. Poate ca ar fi oportun sa se implice efectiv in aceasta actiune practica. Pentru ca ministrii par, intr-adevar, cam aerieni, iar meteorologii anunta tot vreme rea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.