2002: Premiul Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania 1990: romanul ""Nostalgia"" a fost nominalizat pentru premiul ""M...dicis Etranger"" Scriitorul Mircea Cartarescu a fost desemnat castigatorul Premiului literar italian ""Giusep

2002: Premiul Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania 1990: romanul ""Nostalgia"" a fost nominalizat pentru premiul ""M...dicis Etranger"" Scriitorul Mircea Cartarescu a fost desemnat castigatorul Premiului literar italian ""Giuseppe Acerbi"", ajuns la cea de-a XIII-a editie, dedicata literaturii romane. Cartarescu a primit aceasta distinctie pentru romanul ""Nostalgia"", cea mai tradusa carte a sa. ""Totul despre Romania"" a fost numele galei festive de decernare a Premiului pentru literatura si poezie romaneasca, desfasurata sub patronajul autoritatilor din regiunea Lombardia si din provincia Mantova, Italia.
Premiul ""Giuseppe Acerbi"" se acorda anual in orasul italian Castel Goffredo unui scriitor originar de fiecare data dintr-o tara diferita. La categoria Romane, juriul a analizat ""Fundesac"" de Razvan Popescu, ""Nostalgia"" de Mircea Cartarescu si ""Jurnalul lui Dracula"" de Marin Mincu. Intre 8 si 17 iulie, un comitet alcatuit din 30 de laureati si lectori ai Premiului ""Acerbi"" va sosi in Romania pentru prezentarea premiului si a realitatilor economico-sociale din Castel Goffredo. Pentru primul premiu international pe care scriitorul roman il castiga, Jurnalul National il declara pe Mircea Cartarescu ""Omul Zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.