Ministerul Justitiei si Ministerul Public vor achizitiona, prin intermediul unei finantari de tip leasing financiar, tehnica de calcul si servicii in vederea informatizarii sistemului judiciar si penitenciar din Romania.
Potrivit unui anunt, M
Ministerul Justitiei si Ministerul Public vor achizitiona, prin intermediul unei finantari de tip leasing financiar, tehnica de calcul si servicii in vederea informatizarii sistemului judiciar si penitenciar din Romania.
Potrivit unui anunt, Ministerul Justitiei intentioneaza sa cumpere 124 de servere, 7.000 de statii de lucru, 30 de laptop-uri si 1.295 de imprimante. Necesarul Ministerului Public vizeaza 386 de servere, 3.000 de statii de lucru, 300 de laptop-uri, 1.117 imprimante si 419 scannere. In ambele cazuri, achizitiile mai cuprind periferice, echipamente de retea si comunicatii, precum si licente software.
Atribuirea contractului de furnizare in leasing se va face prin intermediul unei licitatii deschise organizate la 22 august, data-limita pentru solicitarea clarificarilor fiind 15 august.
Durata estimata a contractului de leasing este de patru ani, plata urmand sa se faca din 2006 prin rate trimestriale egale.
Garantiile de participare la licitatie sunt de 433.000 lei noi (4,33 miliarde lei vechi) in cazul bunurilor destinate Ministerului Justitiei si de 350.000 lei noi (3,5 miliarde lei vechi) pentru produsele solicitate de Ministerul Public.
Criteriul de atribuire a contractului este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic.
La inceputul lunii iunie, Guvernul a aprobat Strategia de informatizare a sistemului judiciar pentru urmatorii ani, document care prevede dotarea cu tehnica de calcul si produse software a tuturor institutiilor din sistem.
Autoritatile estimeaza un necesar de 1.095 de servere, 17.470 de statii de lucru, 7.345 de imprimante, 2.950 de scannere, echipamente de retea si comunicatii si licente produse software.
Costurile procesului de informatizare a sistemului judiciar sunt estimate la 130-150 milioane euro, pentru derularea acestuia urmand sa fie aplicate mai multe programe de finantare incheiate cu Uniunea Europeana si Banca Mondiala.
Conform datelor centralizate, pana in luna mai 2005, au fost informatizate aproximativ 25% din instantele, Parchetele si penitenciarele din Romania, prin derularea unor programe Phare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.