Serban Rusu-Arbore la Cotroceni
Muzeul National Cotroceni gazduieste peste vara, pana in luna septembrie, expozitia de pictura si grafica intitulata "Restituiri", cu 60 de lucrari ale lui Serban Rusu-Arbore, artist disparut anul trecut.
Serban Rusu-Arbore la Cotroceni
Muzeul National Cotroceni gazduieste peste vara, pana in luna septembrie, expozitia de pictura si grafica intitulata "Restituiri", cu 60 de lucrari ale lui Serban Rusu-Arbore, artist disparut anul trecut. Curatorul expozitiei este istoricul de arta Marian Constantin. Sunt prezentate peisaje si portrete realizate in ulei pe carton sau panza, tempera, acuarela si tus ori monotip. Serban Rusu-Arbore a fost elevul lui Nicolae Darascu si al lui Jean Al. Steriadi. Despre arta sa, Rusu-Arbore spunea: "Mi-am conceput tablourile cuprins de emotia amintirii unor oameni si locuri dragi. Barbati si femei de la munte, paduri si poieni, obcini bucovinene, tainice carari, nenumarate chipuri ale marii - iata cateva dintre subiectele care m-au cautat (...). Am incercat sa mi le apropii, calauzit de acelasi mare si inepuizabil maestru al nostru al tuturor - Natura".
Romolo Calciati la Institutul Italian de Cultura
La sediul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti s-a deschis o expozitie de grafica a artistului peninsular Romolo Calciati. Este prezentat publicului ciclul"Metropolis", realizat in ultimul deceniu. Romolo Calciati (nascut in 1924) este o figura proeminenta a artei italiene a ultimei jumatati de secol. Despre stilul sau concret-abstract, ingenuu-rafinat, criticul Carlo BO noteaza: Calciati "monteaza, demonteaza, dar mai ales faramiteaza si descompune realitatea, aparent asa cum fac copiii, dar de fapt cu siguranta ca la sfarsit toate aceste fragmente de realitate se unesc in ceva nou, inedit, capata forma unui rod neasteptat".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.