Ioan Becali a fost numit ieri in functia de presedinte executiv la Dinamo, care s-a reorganizat si functioneaza ca societate pe actiuni incepand cu 1 iulie. Fostul impresar, alaturi de ceilalti opt asociati, Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Cristi Borcea,
Ioan Becali a fost numit ieri in functia de presedinte executiv la Dinamo, care s-a reorganizat si functioneaza ca societate pe actiuni incepand cu 1 iulie. Fostul impresar, alaturi de ceilalti opt asociati, Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Vladimir Cohn, Bagher Kamirzadeh, Vasile Turcu, Florin Busca, Dragos Savulescu si Cornel Dinu, vor forma Adunarea Generala a Actionarilor, cea care l-a desemnat pe Ioan Becali in functie. "La ultima sedinta am stabilit ca presedinte executiv sa fie unul dintre noi, ca sa aiba grija mai bine de banii nostri", a explicat Becali, risipind astfel zvonurile care il dadeau pe fratele sau Victor ca actionar si pe el ca sef executiv. "E o zi importanta pentru mine si sper ca si pentru Dinamo. Sunt fericit ca am gasit niste colegi cu care sa fac treaba buna. Suntem toti (n.r. cei 9 actionari) oameni maturi, cu o stabilitate economica, dinamovisti. Vreau ca la Dinamo sa se vorbeasca putin si sa se faca mult", a declarat Becali la prima sa luare de cuvant in calitate de presedinte al "cainilor rosii". El nu a ratat totusi prilejul de a-l intepa pe Cornel Dinu, singurul care face parte dintre actionari fara sa fi contribuit cu un milion de euro, suma de incepere ai noii afaceri Dinamo. "Cornel Dinu are o stabilitate economica mai mica, dar e dinamovist adevarat", a precizat Becali. Noul sef din "Groapa" a tinut din start sa precizeze ca are o colaborare excelenta cu antrenorul Ioan Andone, care a fost reconfimat in functie. "Este antrenorul nostru si eu lucrez deja cu el de o luna si jumatate", a precizat Becali, infirmand astfel zvonurile potrivit carora fostul impresar si-ar dori inlocuirea lui Andone cu un tehnician din sfera sa de influenta. Obiectivele pe care le doreste noul presedinte executiv sunt titlul si o participare in grupele Cupei UEFA. Subiectul Rapid nu a putut fi evitat, iar Becali a gasit motivul pentru care in Giulesti nu a avut succes ca presedinte. "La Rapid mi-am inceput cariera, am invatat multe in cele sase luni petrecute acolo. Problema cu Rapid a fost ca eu am venit dupa un sezon in care fusese campioana, pacat ca n-a fost Dinamo, iar anul acesta imi pare rau ca a pierdut Dinamo titlul si a prins Rapid un loc de Cupa UEFA", a comentat acid Becali. "Vreau sa aduc la Dinamo ordine si disciplina, nu ca pana acum n-ar fi fost, dar vreau mai mult, sa stie fiecare ce are de facut", a enumerat fostul impresar pretentiile pe care le are in "Groapa". El s-a referit si la suporteri, care nu s-au inghesuit la meciurile "cainilor" in retur, dar care s-au strans ieri vreo 25 in fata hotelului "Howard &Johnson" pentru a saluta schimbarile de la Dinamo. "Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a-i aduce la stadion, dar cred ca rezultatele bune, mai ales in Europa, ii vor face sa vina", a spus Becali, exprimandu-si increderea ca echipa va fi lasata sa joace in continuare pe stadionul "Dinamo", care apartine Ministerului de Interne.
Badea: "Bugetul va fi cat e nevoie"
Nicolae Badea, presedintele AGA, a facut un scurt bilant al ultimilor sase ani, de cand a preluat functia de sef al Consiliului de Administratie, din care a rezultat ca Dinamo a obtinut cu un punct mai mult decat Rapid si cu doua decat Steaua in acest interval, are cele mai multe trofee castigate, dar in derby-uri este ultima. "Am cautat sa ne documentam la cluburi din strainatate. Nu putem asimila in intregime organizarea de la Juventus, Bayern, AC Milan sau Manchester United, dar macar unele aspecte pot fi folosite", a rezumat Badea noua filozofie de la Dinamo. El a prezentat si o schema de conducere a clubului, insa partea de management exista deocamdata doar pe hartie. "Vom avea o intalnire saptamana asta si vom acoperi toate functiile", a explicat seful "cainilor rosii". Acesta a tinut sa precizeze ca la noul Dinamo atributiile vor fi foarte clare, incercandu-se evitarea unor afirmatii contradictorii in mass media. El a refuzat sa faca public bugetul pe sezonul viitor, spunand, in gluma, ca se teme ca rivalii sa nu pluseze. "Bugetul va fi cat e nevoie. Vom cauta sa fim transparenti in limita in care ne va fi de folos. Bugetul va aparea pe site-ul oficial atunci cand vom fi listati la bursa", a precizat Badea, completat imediat de Becali: "E problema noastra cat e bugetul. Daca vom dori sa aducem un jucator de talie europeana sau mondiala, vom lua din stanga si din dreapta si vom face tot posibilul sa-l cumparam". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.