Presedintele Traian Basescu a avut ieri o discutie informala cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) despre relatia ziaristi-politicieni, la intrevedere fiind exprimate nemultumiri in privinta comunicarii presei cu instituti
Presedintele Traian Basescu a avut ieri o discutie informala cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) despre relatia ziaristi-politicieni, la intrevedere fiind exprimate nemultumiri in privinta comunicarii presei cu institutiile statului. Astfel de intalniri vor avea loc lunar. Seful statului a apreciat ca a fost "o discutie extrem de importanta si de constructiva, in care fiecare din cei prezenti a exprimat puncte de vedere in asa fel incat si atitudinea politicienilor si a presei sa atinga obiectivul pe care si unii si altii il au: satisfacerea cititorilor, respectiv a populatiei". Basescu a declarat ca va mai participa la astfel de discutii de cate ori va fi invitat. "O voi face cu placere, pentru ca asemenea discutii ajuta foarte mult la clarificarea relatiei presedinte-presa", a adaugat el.
Presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, a declarat ca intalnirea cu seful statului a fost extrem de utila. "S-au lamurit niste lucruri, pentru ca in vartejul evenimentelor din ultimele luni au fost carente de comunicare. Lucrurile nu s-au inteles exact si de aici au rezultat exprimari nervoase, tensiuni de ambele parti. Destule dintre aceste aspecte le-am lamurit in aceasta sedinta pe viu, cu presedintele Basescu, care se va repeta periodic", a mentionat Popescu, citat de Mediafax. El a spus ca s-au discutat "chestiuni esentiale legate de interesul Romaniei, comunicarea dintre institutiile statului si presa, precum si tratarea momentelor de extrema urgenta in sistemul politica-presa". "Am reusit insa sa cadem de acord in multe privinte", a completat presedintele Clubului. In timpul intalnirii, s-a discutat si despre intoxicarile din presa, mentionate de Basescu in cazul ostaticilor.
"Presedintele ne-a spus ca, daca noi am fost, poate, vinovati de preluarea neselectiva a unor surse, lasandu-ne la randul nostru intoxicati, in nici nu caz nu este vorba despre ceva premeditat, impotriva interesului national. Este vorba de rezistenta la diverse informatii neclare primite de la surse care poate ne-au intoxicat", a precizat Popescu. El a spus ca este o diferenta importanta, care a fost stabilita in discutia cu presedintele si pe care Basescu a dat asigurari ca o va face publica in curand. Concluziile lui C.T. Popescu, in urma discutiei cu seful statului, au fost: "institutiile statului trebuie sa-si faca datoria mai bine fata de presa, informatiile oficiale trebuie sa fie mult mai bune, pentru ca altfel pot aparea situatii delicate, cum au mai fost". "Cand nu are ce sa dea, presa incepe sa fabrice ea, stim foarte bine ca acesta este mecanismul", a explicat presedintele CRP. El considera, totusi, ca intalnirea cu presedintele reprezinta "o schimbare de atmosfera, de situatie". (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.