Se facea ca in anul de gratie 2005, pe cand in tara Mioritei se chema ca e muzician orice ins in stare sa fure, prin tastele computerului, un pic de melodie si restul ritm, iar pregatirea muzicala a oricarei ""interprete"" se confunda pana la identif
Se facea ca in anul de gratie 2005, pe cand in tara Mioritei se chema ca e muzician orice ins in stare sa fure, prin tastele computerului, un pic de melodie si restul ritm, iar pregatirea muzicala a oricarei ""interprete"" se confunda pana la identificare cu programarea la fitness si la salonul de cosmetica, ei bine, se facea ca o mana de oameni se puse pe visat si nu orice, ci vremurile cu trubaduri cu plete, camasi albe, chitare si muzicute, menestreli prigoniti care desteptasera constiinte si cantasera idei.


Si daca tot au visat, oamenii astia s-au apucat
sa-i contamineze si pe altii cu visul lor - si uite-asa s-a nascut proiectul ""Una€™ te-ai dus tu, folkule?"", realizat de Jurnalul National si www. radio3net.ro. Cand proiectul a luat sfarsit, se putea deja vorbi de o ""epidemie"" in toata regula, intinsa si peste Ocean, acolo unde romanii ""de dincolo"" utilizeaza Internetul si au participat la realizarea unui clasament al celor mai bune piese folk ale mileniului II. Dar parca nu te poti multumi cu atat, visul acesta trebuie sa mearga mai departe - si-au zis ei - si au pus la cale o serie de intamplari la ceas de seara, in seri de vara, cu seri la mare, la apus de soare, cu muzicute si chitare. Asa se face ca, in vara aceasta, cine va vrea sa scape de manele, discoteci si alte cele si sa-si regaseasca poezia sufletului si muzica inimii o va putea face, trei seri pe saptamana, in cele mai salbatice locuri de pe litoral, acolo unde, pe o scena carata in spinare, vor veni sa concerteze, de fapt sa cante cu voi, cei mai adevarati artisti folk, votati de cititorii Jurnalului National si utilizatorii www.radio3net. ro.
""Folk you! - Folk de tabara"", acesta este numele noului vis, asa se vor numi cele 12 seri de muzica unplugged la malul marii, la care va invitam sa cantati impreuna cu invitatii nostri, sa va aduceti si voi chitara, muzicuta si dorul de puritate. De altfel, Jurnalul National isi va intitula paginile zilnice de informatii de la mare chiar asa - ""Folk you! - Folk de tabara"". www.radio3net.ro este postul care va transmite in direct, pe Internet, serile nebune ale visului nostru de la mare.
""Folk you! - Folk de tabara"" - sa curatam serile de la malul marii de kitschul agresiv si omniprezent, de sclipiciul indoielnic, un proiect de ecologie a spiritului, o aventura adevarata prin care ne vom recupera libertatea de a gandi, de a simti, de a ne indragosti, de a visa. Ia-ti gagica si chitara, ia-ti o bere si vino la sfarsit de saptamana la malul marii, unde Jurnalul National te cheama sa canti alaturi de Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Ada Milea, Doru Stanculescu, Florin Chilian, Mircea Bodolan, Maria Gheorghiu, Dinu Olarasu, Victor Socaciu, Tatiana Stepa si multi altii, in spectacole prezentate de Florian Pittis si Marius Tuca.
Nu va faceti program la sfarsit de saptamana, altul mai trainic si mai frumos nu exista! Va asteptam la Folk de tabara!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.