""Mai am inca multi ani de spus ceva in presa""
Licentiat in istorie, a urmat o cariera de 33 de ani in mass-media, trecand de la Departamentul de Externe al TVR prin presa scrisa si ajungand astazi la cea radiofonica. Victor Ionescu, redact
""Mai am inca multi ani de spus ceva in presa""
Licentiat in istorie, a urmat o cariera de 33 de ani in mass-media, trecand de la Departamentul de Externe al TVR prin presa scrisa si ajungand astazi la cea radiofonica. Victor Ionescu, redactor-sef al Camerei Stirilor de la Radio Romania, implineste astazi 56 de ani. ""Fiecare an in plus in viata omului, inseamna o noua sfidare, un nou an pentru a munci, pentru a iti mentine un anumit nivel in breasla in care esti sau a-l creste daca poti. Fara indoiala, ideea de crestere este mai puternica la cei mai tineri decat la cei de varsta mea, dar asta nu inseamna ca am cedat in lupta cu profesia si cu viata. O continuu, ma simt la apogeul puterilor mele si cred ca mai am inca multi ani de spus ceva in presa (de aceasta data radiofonica) romaneasca. Probabil ca imi voi petrece ziua impreuna cu cativa prieteni si cu fratele meu, vom petrece o seara linistita, mancand undeva la un local in oras, iar in timpul zilei probabil ca voi oferi o mica atentie colegilor mei.
Timpul de multi, multi ani, trece foarte repede. Am constatat acest lucru cred ca prima data cand s-a nascut fiul meu, eu lucram deja de sase ani in televiziune. Pana atunci parca timpul trecea cum trecea, dar din acel moment, observand din zi in zi cresterea atat de rapida si apoi evolutia ulterioara ale unui copil (astazi om matur si pe picioarele lui), pot sa va spun ca timpul trece, dupa parerea mea, foarte, foarte repede.
Cum bine ziceau romanii, «fugit ireparabile tempus». In general, n-am avut parte de aniversari fastuoase, mai inainte nu aveam posibilitati materiale pentru asemenea lucruri, apoi, o data cu trecerea timpului, a scazut dorinta de a participa la festivitati prelungi sau mai zgomotoase; in general prefer o sarbatorire in liniste, cu prietenii si cu familia. Nici o secunda nu am avut senzatia ca fac altceva decat ce imi place, si decat trebuie sa fac.
Mi-am iubit atat meseria pentru care am fost format, cat si meseriile in care m-am format ulterior, ca om in presa. Meseria mea initiala este de istoric. Lucrez in presa din 1972, s-ar numara vreo 33 de ani batuti pe muchie. Partea in care am lucrat in presa este mai lunga decat aceea in care am stat in afara presei.
Cea mai intensa perioada, in care arderile si solicitarile au fost la maximum, a fost aceea care a inceput in decembrie 1989 si care, in urmatorii aproximativ trei ani, cand societatea romaneasca isi cauta un drum pe care l-a gasit destul de greu si in cele din urma era imposibil sa nu il gaseasca, a trecut prin atatea prefaceri si atat de rapide au fost aceste prefaceri, incat totul se petrecea la intensitate maxima.
Cred ca, din punct de vedere psihic, in acea perioada sa fi intinerit cu 20 de ani. Nu simt acesti ani pe umeri ca fiind o povara, dimpotriva, pot sa spun ca sunt momente pe care le-am perceput, mai ales dupa varsta de 45 de ani, in care m-am simtit adeseori mai puternic decat ma simteam cand aveam 30 de ani.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.