Dupa ce a reusit sa califice echipa Romaniei in sferturile de finala ale Cupei Davis, aducand punctul decisiv contra Belarusului si dupa ce a ajuns in antepenultimul act la Roland Garros, Victor Hanescu a simtit pe propria piele ce inseamna sa fii cu
Dupa ce a reusit sa califice echipa Romaniei in sferturile de finala ale Cupei Davis, aducand punctul decisiv contra Belarusului si dupa ce a ajuns in antepenultimul act la Roland Garros, Victor Hanescu a simtit pe propria piele ce inseamna sa fii cunoscut in propria tara. El a fost pur si simplu asaltat de amatorii de autografe, in cele cateva zile libere pe care si le-a luat pentru a petrece o minivacanta in statiunea Mamaia. Situat pe locul 35 in clasamentul ATP Race, ierarhie alcatuita pe baza rezultatelor inregistrate de la inceputul anului, Victor a dat autografe cat pentru o intreaga cariera, fiind recunoscut atat pe plaja, cat si la restaurant sau in plimbarile pe faleza. El a revenit duminica in Bucuresti, acolo unde va incepe pregatirea pentru unul din cele mai importante meciuri din istoria tenisului romanesc, cel care va avea loc la Split, la sfarsitul saptamanii viitoare. Atunci "tricolorii" - in afara lui Hanescu, din echipa mai fac parte Pavel, Trifu, Sabau si Tecau - vor intalni echipa Croatiei, intr-un meci care ar putea aduce o calificare istorica a formatiei noastre in semifinalele Cupei Davis.
Daca Pavel si Hanescu au sosit in Bucuresti direct de la malul marii, ei avand saptamana trecuta libera, alti doi jucatori convocati pentru meciul cu Croatia, Gabriel Trifu si Razvan Sabau, au avut rezultate foarte bune in ultimele zile. Astfel, Trifu a castigat, duminica, turneul de dublu din cadrul challenger-ului de 85.000 de euro de la Biella (Italia), acolo unde a facut pereche cu belgianul Tom Vanhoudt. Cei doi, desemnati cap de serie numarul 4 , s-au impus in finala, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, in fata cuplului argentiniano-brazilian Carlos Berlocq/Ricardo Mello. in ceea ce il priveste pe Sabau, acesta a reusit sa isi asigure prezenta pe tabloul principal al turneului de la Gstaad (Elvetia), competitie dotata cu premii in valoare totala de 400.000 de euro. in ultimul tur al calificarilor, el l-a invins cu 7-6, 6-4 pe un alt roman, Victor Ionita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.