Lafarge Romcim a inaugurat oficial la uzina sa din Medgidia o instalatie moderna, complet automatizata pentru co-incinerarea controlata a diferitelor resurse recuperabile. Potrivit unui comunicat de presa, uzina a implementat din anul 2004 sistemul d
Lafarge Romcim a inaugurat oficial la uzina sa din Medgidia o instalatie moderna, complet automatizata pentru co-incinerarea controlata a diferitelor resurse recuperabile. Potrivit unui comunicat de presa, uzina a implementat din anul 2004 sistemul de management integrat calitate sanatatea&siguranta muncii mediu. Valoarea intregii instalatii, la care s-au adaugat costurile de estetizare ambientala finalizate in luna iunie 2005, este de 1.000.000 de euro. Principala caracteristica a acestei instalatii este echipamentul de maruntire deseuri solide (shredder) avand o capacitate de maruntire/tocare de 8-15 t/h, in functie de materialul sau materia utilizata (anvelope uzate si alte deseuri de cauciuc, textile, materiale plastice, hartie/carton, etc.). "Cu aceasta investitie, Lafarge Romcim raspunde astazi cerintelor pietei romanesti in domeniul eliminarii ecologice a deseurilor si va continua sa investeasca in astfel de solutii", a declarat Philippe Questiaux, presedinte director general Lafarge. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.