Artisti "protestatari"
La Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti este deschisa o "expozitie de atitudine protestatara fata de subminarea artei romanesti prin deturnarea intelesului de Muzeu de Arta Contemporan
Artisti "protestatari"
La Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti este deschisa o "expozitie de atitudine protestatara fata de subminarea artei romanesti prin deturnarea intelesului de Muzeu de Arta Contemporana Romaneasca" (sic!). Un grup de artisti, unii dintre ei foarte onorabili, au acceptat sa se alinieze sub acest steag "protestatar", cu pretextul editarii unui "ziar neconventional". Numele lor: Sorin Dumitrescu, Marin Gherasim, Alexandru Chira, Mircea Barzuca, Silvia Cambir, Ervant Nicogosian, Rodica Marinescu, Ana Zoe Pop, Valentina Drutu, Cristian Diaconescu, Mihaela Cherciu, Theo Pelmus, Stefan Pelmus, Victoria Berbecaru, Paula Ribariu. Li s-au alaturat poetul Constantin Abaluta si criticii de arta Maria-Magdalena Crisan si Pavel Susara. Insa... organizatorii au anuntat ca lucrarile expuse "nu au ca tema protestul, ci il reprezinta pe fiecare artist in parte"! Expozitia "protestatara" va fi deschisa pana pe 2 iulie.
Fotografii: Cosmin Bumbut
La Ceainaria Librariei Carturesti din Bucuresti poate fi vizitata o expozitie de fotografie semnata de Cosmin Bumbut, vernisata cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiatilor. Este vorba despre portrete ale unor refugiati, realizate de artist special pentru Ziua Refugiatilor. Imaginile, de o mare expresivitate, sunt tulburatoare. "Subiectii" fotografiilor lui Cosmin Bumbut nu-si exhiba dramele, sugerate doar de artist, dincolo de calmul chipurilor imortalizate.
Rochii italienesti
Zilele trecute s-a inchis expozitia "Fascinatia modei italiene", organizata de Fundatia "Sartirana Arte" din Pavia si de Institutul Italian de Cultura de la Bucuresti in Sala Oglinzilor din Corpul Kretzulescu al Muzeului National de Arta al Romaniei. Expozitia a cuprins creatii vestimentare pentru femei realizate de unii dintre cei mai renumiti stilisti italieni din a doua jumatate a secolului al XX-lea. Spectacol inedit: materiale textile pretioase, broderii elaborate, lucrate artizanal, uneori dupa tehnici stravechi, rochiile si celelalte obiecte vestimentare italienesti "luand ochii", nici mai mult, nici mai putin!

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.