Muzeul Taranului Roman din Capitala a pus la punct un program de vacanta pentru copii de toate varstele, dar nu numai. Sub indrumarea specialistilor muzeului sau a unor mesteri si profesori invitati, propune desfasurarea unor activitati creative. Ast
Muzeul Taranului Roman din Capitala a pus la punct un program de vacanta pentru copii de toate varstele, dar nu numai. Sub indrumarea specialistilor muzeului sau a unor mesteri si profesori invitati, propune desfasurarea unor activitati creative. Astfel, in cadrul Atelierului de Creativitate, copiii capata cunostinte de etnologie, vor patrunde in lumea povestilor si a basmelor taranesti, vor afla lucruri semnificative despre traditiile, credintele si obiceiurile romanilor, vor desena aceasta lume, asa cum o percep ei. Vor descoperi lucruri interesante despre calendarul taranesc si sarbatorile sale, vor invata sa picteze pe diverse suporturi (hartie, lut, lemn etc.), sa modeleze lutul, sa coasa si sa brodeze, sa imprime. Vor fi tinute lectii de tesut la razboi manual si la gherghef. Vor exista cursuri de fotografiat sau de cantat la instrumente muzicale populare de suflat, toate lectiile fiind completate cu vizite de documentare in muzeu. Programele au loc la sediul muzeului, in cicluri saptamanale, in perioada 5 iulie-26 august. Informatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 021-317.96.59. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.