Presedintele FRH, Cristian Gatu, are ganduri mari pentru viitorul handbalului autohton, dorind sa obtina in Romania atat organizarea Mondialelor de seniori, din 2009, cat si a intrecerilor Europene masculine de tineret, din 2008, si a celor feminine
Presedintele FRH, Cristian Gatu, are ganduri mari pentru viitorul handbalului autohton, dorind sa obtina in Romania atat organizarea Mondialelor de seniori, din 2009, cat si a intrecerilor Europene masculine de tineret, din 2008, si a celor feminine de tineret, din 2009. O doleanta indrazneata, daca tinem cont mai ales de austeritatea postdecembrista! Totusi, trebuie sa recunoastem ca ar fi o sansa importanta ca tricolorii sa mai scoata capul prin lume, stiut fiind faptul ca, de mai bine de un deceniu, reprezentativa masculina se chinuie fara succes sa ajunga macar la Europene. De altfel, ultima incercare esuata a selectionatei noastre a fost in urma cu doar cateva saptamani, cand am ratat calificarea la turneul final continental, pierzand barajul cu Serbia&Muntenegru. Gandindu-se deja si la posibilele locatii pentru competitiile respective, presedintele FRH a adaugat ca orasele nominalizate pentru gazduirea meciurilor de la Mondiale si Europene, in dosarul pe care trebuie sa-l formeze si sa-l trimita in cel mai scurt timp la sediul celor doua federatii, sunt Bucuresti, Ramnicu Valcea, Cluj, Oradea, Sibiu si Brasov. De mentionat ca pentru Mondiale este nevoie de patru orase care sa gazduiasca meciurile din grupele competitiei, cu sali dotate conform standardelor internationale, in vreme ce pentru Europene sunt suficiente doar doua locatii. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.