Reprezentantii Blocului National Sindical (BNS) se vor autosuspenda pe termen nedeterminat din structurile tripartite cu exceptia CES, conform deciziei Consiliului National al BNS, in semn de protest fata de "rolul PUR decorativ pe care partenerii so
Reprezentantii Blocului National Sindical (BNS) se vor autosuspenda pe termen nedeterminat din structurile tripartite cu exceptia CES, conform deciziei Consiliului National al BNS, in semn de protest fata de "rolul PUR decorativ pe care partenerii sociali au ajuns sa il aiba in aceste asa-zise structuri de dialog social", dupa cum afirma liderul BNS, Dumitru Costin. "BNS refuza sa mai gireze moral caricatura de dialog social din Romania", a spus Dumitru Costin, transmite Rompres. Reprezentantii BNS au cerut Guvernului sa revada prevederile Capitolului 13 - Politici sociale - referitoare la dialogul social negociat cu Uniunea Europeana. Liderul BNS considera ca este normal ca sindicatele sa fie informate si consultate in problemele care afecteaza direct lucratorii, incluzand aici si rectificarea bugetara, inghetarea salariilor, blocarea cresterii salariului minim pe economie, disponibilizarile, majorarile de tarife, cresterile de taxe si alte "masuri care vor transforma Romania, intr-un timp foarte scurt, intr-o oaza de saracie pe harta Europei". Dumitru Costin considera ca Romania a "capitulat in fata Fondului Monetar International", iar promisiunile Aliantei DA din campania electorala "au fost minciuni sfruntate". "Din punctul nostru de vedere Europa nu va integra o tara saracita, in care cetatenii abia asteapta sa faca parte din Uniunea Europeana ca sa poata fugi in tari unde pot avea un trai decent", a subliniat presedintele BNS. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.