Comisia de Integritate Morala a PSD a trudit din greu si i-a gasit pe activistii care se fac vinovati pentru aducerea lui Omar Hayssam in partid. Cand toata lumea se astepta ca PSD sa iasa in fata cu ditamai raportul care sa arate care au fost scopul
Comisia de Integritate Morala a PSD a trudit din greu si i-a gasit pe activistii care se fac vinovati pentru aducerea lui Omar Hayssam in partid. Cand toata lumea se astepta ca PSD sa iasa in fata cu ditamai raportul care sa arate care au fost scopul si durata "relationarii" lui Hayssam cu social-democratii, opiniei publice i-a fost servit un comunicat sec de presa, in care sunt gasiti patru tapi ispasitori: Petre Salcudeanu, Mircea Ursache, Dan Tudorache si Nora Rebreanu, toti avand functii de coonducere in organizatia sector 1. Cei patru vor fi "condamnati" la a nu mai primi sprijin din partea filialei PSD din care fac parte, pentru vreo functie in urmatorii doi ani. In plus, cei patru vor primi "un avertisment ultimativ" din partea conducerii PSD, pe baza unui anume articol din statut. Si atat.
Greii partidului, nevinovati
Revenind la "stufosul" raport emis de pesedisti, ni se aduce aminte ca, pe 8 iunie 2005, Comisia de Arbitraj si Integritate Morala, filiala Bucuresti, cea care l-a gazduit in randurile sale pe Hayssam, a depus la centru un raport care cuprinde "o serie de constatari" cu privire la inscrierea omului de afaceri sirian in partid. Din analiza acestor date, care, evident, nu au fost date publicitatii, PSD a extras singur concluzia ca doar cei patru mai sus- stigmatizati sunt vinovati. Salcudeanu pentru ca a permis inscrierea lui Hayssam fara ca cererea de adeziune sa fie pusa in discutia biroului organizatiei. In ceea ce-l priveste pe Mircea Ursache, acesta se face vinovat de faptul ca "nu a verificat aplicarea criteriilor de organizare a alegerilor preliminare din PSD in septembrie 2004". Dan Tudorache nu si-a indeplinit nici el atributiile de activist serios de partid, la fel si Nora Rebreanu. In raportul care, de altfel, in mod cu totul asteptat, nu aduce vreo informatie de o importanta tulburatoare, se subliniaza ideea ca greii partidului Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu au facut practic tot ce le-a stat omeneste in puteri sa-l impiedice pe Hayssam sa-si faca de cap in partid. Astfel, "Adrian Nastase a solicitat excluderea de pe lista de candidati a lui Omar Hayssam", iar Dan Ioan Popescu, la fel de zelos, i-a dat inapoi lui Hayssam 840 de milioane de lei, atunci cand acesta a exagerat cu sponsorizarile catre partid. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.