Ovidiu Ohanesian a facut la National TV, in emisiunea lui Madalin Ionescu, anumite declaratii interesante si pe alocuri surprinzatoare legate de cazul rapirii celor trei ziaristi. Ohanesian a spus ca Munaf ar trebui sa fie adus in tara pentru a fi au
Ovidiu Ohanesian a facut la National TV, in emisiunea lui Madalin Ionescu, anumite declaratii interesante si pe alocuri surprinzatoare legate de cazul rapirii celor trei ziaristi. Ohanesian a spus ca Munaf ar trebui sa fie adus in tara pentru a fi audiat, pentru ca la el este cheia rapirii. El recomanda presei sa studieze trecutul celor implicati in evenimente, inclusiv pe al lui si al celorlalti doi jurnalisti rapiti, pentru a intelege ce s-a intamplat cu adevarat. Ohanesian se intreaba daca nu cumva Hayssam si Munaf au fost doar niste unelte, declarand ca ar trebui sa aiba o intrevedere cu Traian Basescu. Pe de alta parte, ziarul "Gandul" a prezentat, ieri, orele la care au fost transmise ultimele doua SMS-uri de catre Marie-Jeanne. Astfel, potrivit facturii telefonice, mesajele apar ca fiind trimise la ora 18.00 si 18.01. Dupa cum se stie, Marie-Jeanne a declarat ca a scris SMS-urile imediat dupa momentul rapirii. Numai ca, potrivit ziarului Gandul, la data rapirii, ora Bagdadului era aceeasi cu cea a Bucurestiului. In aceste conditii, rapirea ar fi avut loc la alta ora decat cea indicata de Traian Basescu, adica 19.30. Totodata, pe factura mai apar alte doua convorbiri, efectuate la ora 19.59, respectiv 20.00, numerele apelate fiind ale lui Dan Dumitru, seful stirilor de la Prima TV si Ioan Marius Pivaru, adica la doua ore dupa transmiterea SMS-urilor. Si asta in conditiile in care Marie-Jeanne sustine ca a fost rapita in jur de ora 19.00, iar telefonul i-a fost luat dupa maxim zece minute.
Te-a deranjat ca Omar Hayssam n-a fost lasat sa vorbeasca?
Nu, eu cred ca cheia nu e la Hayssam, ci e la Munaf si ar trebui facut tot ce e posibil omeneste ca Munaf sa fie adus in tara, sa fie audiat, sa vorbeasca.
Cum de dr. Yassin care este prieten cu o persoana acuzata de terorism a fost trimis de Traian Basescu in Irak? Ca trimis al presedintelui, omul asta a primit o parte din averea lui Hayssam si acum se face o disociere. Deci Yassin nu e terorist, dar Omar e.
Eventuala legatura dintre dr. Yassin si presedinte ramane ca voi presa s-o studiati. Si inca o data va repet. Trebuie sa studiati in primul rand trecutul celor implicati in aceste evenimente ca sa intelegeti ce s-a intamplat cu adevarat.
Dar la cine te referi, inclusiv la voi?
Inclusiv la noi, sigur ca da. Trebuie sa fim luati si purecati toti participantii acestei rapiri.
Hayssam si Munaf, unelte?
Alecu Racoviceanu: Este clar ce s-a intamplat vineri si sambata (n.r. in legatura cu mandatul lui Hayssam). Magistratii Curtii de Apel Bucuresti in sinea lor nu au vrut sa prelungeasca mandatul pentru probe de circumstanta.
Nu cumva magistratii nostri dragi au numai niste declaratii luate in Irak sub diverse forme si nu au probe si dovezi? Nu cumva cei doi si altii au fost doar niste unelte?
Deci Hayssam si cu Munaf?
E o intrebare.
"E greu de spus ce s-ar intampla daca as fi foarte sincer"
Mai crezi versiunea presedintelui Basescu pe de-a intregul? Sau poate e si el manipulat pe undeva?
Cat de sincer credeti ca pot fi eu in ceea ce-l priveste pe presedintele Basescu, care a facut cam tot ceea ce era omeneste posibil, la prima vedere, sa ne salveze?
A.R.: Si la a doua vedere?
Ce s-ar intampla daca ai fi foarte sincer?
E foarte greu de spus ce s-ar intampla. Ar trebui sa avem o intrevedere si sa lamurim anumite aspecte... anumite lucruri.
Tu cu presedintele?
Mai ales acum, cand mi-au parvenit multe informatii. Poate ar trebui sa fim sinceri unul cu altul... mai intai.
A.R.: Exista vreo sansa?
Poate cand o avea timp, pentru ca eu nu reprezint o prioritate nationala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.