De trei saptamani, mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR se afla in greva generala, nemultumiti de nivelul salariilor, conditiile de munca si numarul tichetelor de masa pe care le primesc. Pe calea ferata a circulat si ieri, potrivit
De trei saptamani, mecanicii de locomotiva si angajatii din depourile CFR se afla in greva generala, nemultumiti de nivelul salariilor, conditiile de munca si numarul tichetelor de masa pe care le primesc. Pe calea ferata a circulat si ieri, potrivit negocierilor dintre sindicate si administratiile feroviare, doar o treime din numarul trenurilor.
Pentru ca protestul a depasit 20 de zile, Comisia de arbitraj, compusa din cate un reprezentant al sindicatelor, al CFR Marfa, CFR Calatori si al Ministerului Muncii poate interveni acum pentru solutionarea conflictului. De asemenea, astazi, Curtea de Apel va decide asupra legalitatii grevei, aceasta deoarece administratiile de cale ferara au facut recurs fata de decizia prin care instanta a decis ca protestul este legal.
Reamintim ca, in urma negocierilor, angajatii de la CFR au primit zece tichete de masa, comparativ cu 15, cat cereau acestia, si suplimentarea fondurilor pentru asigurarea unor conditii de munca mai bune. In privinta majorarii salariale cu 10,7%, administratiile nu au acceptat cererea, invocand datoriile foarte mari inregistrate de CFR Marfa si CFR Calatori. Mai mult, la inceputul acestei saptamani, feroviarii au primit doar jumatate din avansul la leafa, pentru ca jumatate din timp au lucrat - din cele 15 zile, numai 7, potrivit ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.