Blocul National Sindical considera inacceptabila varianta reducerii indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 85% la 35% din salariul mediu brut pe economie. "Avand in vedere ca proiectul Ministerului este in dezbatere publica, il informam pe mi
Blocul National Sindical considera inacceptabila varianta reducerii indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 85% la 35% din salariul mediu brut pe economie. "Avand in vedere ca proiectul Ministerului este in dezbatere publica, il informam pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, ca respingem aceasta propunere. Suntem de acord cu plata unei indemnizatii - fie si 35% cat propune MMSSF -pentru persoanele care nu au contribuit pana acum la asigurarile sociale si nu beneficiau de ajutor financiar pentru cresterea copilului, insa pentru salariatele afiliate la BNS, care au contribuit si contribuie cu sume substantiale la bugetul asigurarilor sociale, nu putem accepta reducerea indemnizatiei", precizeaza intr-un comunicat de presa, conducerea BNS. Liderii sindicali considera ca, in conditiile in care sunt o multime de majorari ale tarifelor la utilitati si cresteri ale preturilor bunurilor de larg consum, reducerea indemnizatiei pentru persoanele pe care le reprezinta BNS-ul este practic o masura contraceptiva, nicidecum un demers pentru cresterea natalitatii. "Sustinem, deci, o varianta prin care sa primeasca indemnizatie si mamele care nu au fost asigurate conform Legii 19/2000, dar care sa mentina si varianta actuala de 85% din salariul mediu brut (utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale) pentru persoanele care au contribuit la asigurarile sociale. Cu titlu de observatie, pentru buna informare a publicului, precizam ca procentul de 35% este de fapt 32,7% (net), ceea ce conduce la o reducere a indemnizatiei nete primite de o mama cu aprox. 61% fata de nivelul actual (aprox. 3,1 milioane indemnizatie neta pe noul sistem de calcul fata de 7,8 milioane cat este in prezent).", precizeaza sursa citata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.