Ministerul rus de Externe va initia procedura de retragere a obligatiilor ce-i reveneau Federatiei Ruse prin acordurile de frontiera incheiate cu Estonia, institutia diplomatica de la Moscova inmanand deja o nota in acest sens ambasadorului estonian
Ministerul rus de Externe va initia procedura de retragere a obligatiilor ce-i reveneau Federatiei Ruse prin acordurile de frontiera incheiate cu Estonia, institutia diplomatica de la Moscova inmanand deja o nota in acest sens ambasadorului estonian in capitala rusa, informeaza Rompres. "Aceasta inseamna ca problema delimitarii teritoriale dintre Rusia si Estonia ramane deschisa si ca este nevoie de desfasurarea unor noi negocieri", a afirmat o sursa diplomatica rusa, citata de RIA Novosti. "Graba cu care Parlamentul estonian a ratificat acordurile, fara serioase negocieri cu reprezentantii partidelor de opozitie, demonstreaza straduinta de a pune Rusia in fata faptului ca partea estoniana a incheiat toate formalitatile si ca nimic nu mai poate fi schimbat. O astfel de tactica este de neacceptat", a adaugat sursa citata. Acordurile de frontiera dintre Moscova si Tallinn au fost semnate la 18 mai si Parlamentul estonian le-a ratificat saptamana trecuta. Ministerul rus de Externe a anuntat insa ca nu va trimite spre ratificare Parlamentului acordurile privind frontiera dintre cele doua tari din cauza amendamentelor aduse de Legislativul estonian la preambulul textului. Amendamente contin o referire indirecta la ocupatia sovietica a tarilor baltice in perioada 1940-1991. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.