Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Teoctist, a sfintit duminica Asezamantul social "Acoperamantul Maicii Domnului", destinat persoanelor varstnice fara adapost, realizat printr-un parteneriat intre Arhiepiscopia Bucurestilor, Parohia "Precupeti
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Teoctist, a sfintit duminica Asezamantul social "Acoperamantul Maicii Domnului", destinat persoanelor varstnice fara adapost, realizat printr-un parteneriat intre Arhiepiscopia Bucurestilor, Parohia "Precupetii Vechi" si Primaria Sectorului 2. Cu aceasta ocazie, Patriarhul Teoctist a declarat ca "in manastiri este nevoie de mai multa disciplina astfel incat preotii si calugarii sa nu mai incalce canoanele bisericesti". "Biserica noastra trebuie sa fie cat mai aproape de preoti si calugari, ca ei sa fie cunoscatori ai sfintelor canoane. Suntem oameni si putem gresi, dar avem in biserica noastra mijloace de mantuire si indreptare, iar celor care incalca canoanele si nesocotesc disciplina trebuie sa li se aplice masurile recomandate de Sfintii Parinti ai Bisericii", a mai spus Patriarhul. Teoctist a subliniat insa ca institutia Bisericii nu poate fi facuta vinovata pentru greselile unor slujitori ai ei.
Centrul Social de pe langa Biserica "Precupetii Vechi" dispune de 18 locuri de cazare pentru batranii ramasi fara sprijin, serviciile oferite acestora cuprinzand si hrana, medicamente, asistenta medicala si socio-psihologica acordata de medicii si asistentii Ambulantei sociale din Sectorul 2. De asemenea, acest centru social ofera mese calde, asistenta medicala si alte ajutoare si pentru alte 50-60 de persoane in varsta aflate intr-o situatie de marginalizare sociala. "Serviciile sociale din Romania nu pot face fata nevoilor mari ale tuturor categoriilor de persoane defavorizate, iar batranii, mai ales, sunt aceia care sufera. Acesti oameni au nevoie cu disperare de ajutorul comunitatii si noi ne bucuram ca am reusit cu ajutorul credinciosilor nostri si al administratiei locale sa oferim o alternativa de sprijin pentru acestia", a spus si parintele Gheorghe, Pastorul Parohiei "Precupetii Vechi". El a aratat ca lucrarile la Asezamant vor continua, in viitor acesta urmand sa aiba posibilitatea cazarii permanente pentru 30 de batrani.
In prezent, in acest asezamant social se afla 9 batrani cu varste cuprinse intre 70 si 93 de ani, celelalte locuri urmand a fi ocupate, in urma anchetelor sociale efectuate la domiciliu, de catre alti batrani aflati in situatii deosebite de risc de marginalizare sociala sau fara sustinatori legali. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.