CSAT, prezidat de presedintele tarii, organizeaza si coordoneaza comunitatea de informatii, care isi exercita activitatea sub controlul Parlamentului, propun patru parlamentari PSD in initiativa legislativa referitoare la comunitatea de informatii pe
CSAT, prezidat de presedintele tarii, organizeaza si coordoneaza comunitatea de informatii, care isi exercita activitatea sub controlul Parlamentului, propun patru parlamentari PSD in initiativa legislativa referitoare la comunitatea de informatii pentru securitatea nationala a Romaniei. Initiatorii, Ion Stan si Gabriel Oprea de la Comisia de control al SRI, George Cristian Maior de la Comisia SIE si Eugen Bejinariu de la Comisia de aparare, lanseaza ideea unei duble subordonari a celor patru servicii, SRI, SIE, SPP si STS. Conform schemei anexate la lege, cele patru servicii sunt coordonate de CSAT, care este condus de presedintele tarii. Prin Comitetul de Coordonare al Comunitatii de Informatii (CCCI) - aflat in subordinea CSAT - cele patru servicii se afla implicit si in coordonarea CCCI, care este condus de primul ministru, in calitate de vicepresedinte al CSAT. Intre CCCI si cele patru servicii se afla Oficiul National de Planificare si Evaluare a Informatiilor (ONPEI), care este structura executiva permanenta a Comunitatii de informatii si functioneaza sub autoritatea CCCI. ONPEI este condus de consilierul de stat al primului-ministru pentru probleme de securitate nationala. In expunerea de motive se arata ca Executivul este cel mai mare consumator de produse informationale venite din partea serviciilor si structurilor informative, iar de aceea s-a avut in vedere coordonarea CCCI de catre premier. CCCI este format din consilierul prezidential pentru securitate nationala, sefii serviciilor de informatii si securitate, consilierul de stat al premierului pentru securitate nationala, seful serviciului de informatii militare, sefii serviciilor de informatii departamentale. Conform acestei legi, comunitatea de informatii are in componenta doua servicii nationale de informatii pentru securitate - SRI si SIE; servicii de securitate - SPP si STS; serviciile de informatii militare; serviciile de informatii departamentale organizate in cadrul ministerelor. (Mediafax)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.