Zece producatori romani au fost prezenti la cea de-a XIII-a editie a celui mai important targ de vinuri din lume, Vinexpo 2005, ce a avut loc in perioada 19 -23 iunie, la Bordeaux.
Murfatlar, Halewood Romania, Agricola Stirbey, Cramele Recas, C
Zece producatori romani au fost prezenti la cea de-a XIII-a editie a celui mai important targ de vinuri din lume, Vinexpo 2005, ce a avut loc in perioada 19 -23 iunie, la Bordeaux.
Murfatlar, Halewood Romania, Agricola Stirbey, Cramele Recas, Cotnari, Provinum, SERVE, Vinterra, Vincon, Wine Princess au promovat imaginea vinului romanesc, aducand la Bordeaux vinuri premiate le cele mai prestigioase concursuri internationale de profil. Standul Romaniei, organizat de Ministerul Economiei si Comertului impreuna cu Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vin din Romania, a fost conceput prin consultarea membrilor participanti, fapt care a contribuit la succesul acestuia in randul vizitatorilor. Mult mai vizibil si functional decat cele anterioare, designul standului de data aceasta a insemnat un progres considerabil in munca de promovare a imaginii vinurilor romanesti in strainatate.
Evenimentul a fost inaugurat de Printul Filip al Spaniei alaturi de ministrul Comertului Exterior din Franta, Christine Lagarde. Printre alte personalitati care au vizitat targul s-a numarat si faimosul actor Gerard Depardieu, pasionat si producator de vinuri. Targul, considerat de majoritatea producatorilor "Mecca industriei vinurilor", a strans cateva sute de expozanti, dar si vizitatori din toata lumea.
In paralel, a fost organizata o expozitie de ambalaje si suport media pentru promovare, precum si numeroase seminarii, prelegeri, degustari si vizite la diverse crame si podgorii din regiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.