Aproape 85% din populatia planetei va putea urmari cele opt concerte Live 8 organizate la 2 iulie pentru a sensibiliza opinia publica, inaintea summitului G8, in legatura cu saracia din Africa, au anuntat promotorii evenimentului muzical, citati de M
Aproape 85% din populatia planetei va putea urmari cele opt concerte Live 8 organizate la 2 iulie pentru a sensibiliza opinia publica, inaintea summitului G8, in legatura cu saracia din Africa, au anuntat promotorii evenimentului muzical, citati de Mediafax. Circa 5,5 miliarde de persoane vor putea urmari concertele de la Londra, Versailles (in apropiere de Paris), Roma, Philadelphia (Statele Unite), Berlin, Toronto, Tokyo sau Johannesburg, a declarat Kevin Wall, unul dintre organizatorii Live 8, alaturi de rockerul irlandez Bob Geldof. "Aceasta va fi, fara indoiala, cea mai importanta transmisiune in direct facuta vreodata cu ocazia unui astfel de eveniment", a spus Wall. Potrivit acestuia, concertele vor putea fi urmarite in peste 140 de tari la televizor, pe Internet, la radio sau chiar prin intermediul telefoanelor mobile. Jocurile Olimpice de la Atena au fost urmarite de 3,9 milioane de persoane, in timp ce funeraliile printesei Diana din 1997 au fost vizionate de 2,5 milioane de persoane. De organizarea evenimentului pop-rock Live 8 s-a ocupat Bob Geldof, fost lider al formatiei Boomtown Rats. El avea experienta concertului Live Aid din 1985, ce a atras atentia asupra foametei din Etiopia. Scopul noii serii de concerte este sa sporeasca presiunea asupra sefilor de stat si de guverne ale tarilor G8 inainte de reuniunea organizatiei care va avea loc in Scotia, in perioada 6-8 iulie. In cadrul evenimentului nu va canta decat o vedeta a muzicii africane, senegalezul Youssou N'Dour, care a criticat faptul ca este singurul cantaret african de pe afis. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.