Camera Deputatilor organizeaza intre 30 iunie - 2 iulie conferinta "Drepturile omului in zonele de conflict din Orientul Mijlociu", care va avea loc la Palatul Parlamentului. La conferinta vor participa delegatii de deputati din Arabia Saudita, Egipt
Camera Deputatilor organizeaza intre 30 iunie - 2 iulie conferinta "Drepturile omului in zonele de conflict din Orientul Mijlociu", care va avea loc la Palatul Parlamentului. La conferinta vor participa delegatii de deputati din Arabia Saudita, Egipt, Iordania, Irak, Iran, Kuweit, Libia, Palestina, Siria, ca si din Knesset (Parlamentul Israelian). De asemenea, vor fi prezenti reprezentanti ai ambasadelor SUA, Rusia, Liban. Conferinta va aborda urmatoarele teme: amenintari si riscuri pentru drepturile omului : violenta, saracie, terorism, conflicte militare, tortura; rolul justitiei - de la tribunale speciale pana la drepturile fundamentale; drepturile refugiatilor; libertatea de religie; drepturile minoritatilor; legislatia si instantele internationale. De asemenea, participantii la aceasta conferinta vor discuta si probleme referitoare la impactul conflictelor internationale: restrangerea libertatilor si raison d' Etat; alegerile si sistemele politice participative: care sunt modelele viabile; libertatea de asociere si rolul comunitatilor locale in formularea si evaluarea politicilor de guvernanta; modalitati de interventie pentru protectia drepturilor omului; rolul mass-media in prevenirea abuzurilor. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.