Opera artistului italian Giancarlo Neri, o masa si un scaun de dimensiunea unei case, atrag zilnic mii de curiosi in parcul Hampstead Heath, din nordul Londrei. Sculptura, inalta de noua metri si care a fost botezata "Scriitorul", va ramane pe Dealul
Opera artistului italian Giancarlo Neri, o masa si un scaun de dimensiunea unei case, atrag zilnic mii de curiosi in parcul Hampstead Heath, din nordul Londrei. Sculptura, inalta de noua metri si care a fost botezata "Scriitorul", va ramane pe Dealul Parlamentului Britanic vreme de patru luni inainte de a se intoarce in Italia. Pentru opera sa de arta gigantica, artistul orginar din Napoli, a folosit sase tone de otel si 460 de kilograme de lemn. El spune ca doreste, in primul rand, ca "Scriitorul" sa starneasca interesul oamenilor si sa-i determine sa interactioneze cu "el", indiferent daca fac picnic dedesubt sau ii folosesc picioarele pe post de porti de fotbal. Neri a povestit ca, pe perioada in care sculptura a fost expusa la Roma, doi oameni fara adapost au locuit sub ea. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.