GE vrea sa isi extinda prezenta in RomaniaGeneral Electric (GE), una dintre cele mai mari firme din lume, vrea sa isi majoreze prezenta in Romania, principalele proiecte vizate fiind in infrastructura, unde oficialii GE apreciaza ca exista oportunita
GE vrea sa isi extinda prezenta in RomaniaGeneral Electric (GE), una dintre cele mai mari firme din lume, vrea sa isi majoreze prezenta in Romania, principalele proiecte vizate fiind in infrastructura, unde oficialii GE apreciaza ca exista oportunitati numeroase in perspectiva alinierii la standardele Uniunii Europene, transmite Mediafax. Tot ieri, presedintele GE, Nino Beccalli, s-a intalnit si cu ministrul Economiei, Codrut Seres. "Vrem sa crestem in aceasta zona si exista oportunitati reale, mai ales pe partea de infrastructura, respectiv productie, transport si distributie de electricitate, transport feroviar si infrastructura medicala. Suntem, de asemenea, incurajati de facilitatile oferite investitorilor straini, mai ales cota unica de impozitare", a spus directorul executiv regional pentru Europa de Sud-Est, Dan Ionescu. Compania a organizat, ieri, pentru prima data in aceasta regiune, "GE Day" (n.r - ziua GE in Romania), in cadrul evenimentului fiind programata semnarea unui contract de 0,7 milioane euro cu autoritatile locale din Giurgiu, pentru un proiect ce vizeaza modernizarea sistemului de iluminat stradal. Compania americana si-a stabilit in Romania sediul central al unei platforme de dezvoltare care inglobeaza activitatile a 11 tari din regiune, din Croatia pana in Grecia si Cipru. Vanzarile directe in zona au ajuns anul trecut la 478 milioane de dolari, in crestere cu peste 90% comparativ cu 2003.
"Colaborarea cu noua furnizori din Romania a creat un export anual in valoare de 65 milioane de dolari", se arata intr-un comunicat al firmei. Un alt domeniu in care GE si-ar putea extinde activitatile in Romania vizeaza producere de energie electrica din surse regenerabile, in special eoliene. (G.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.