Presedintii membri ai Organizatiei Securitatii Colective (OSC) - alternativa lui Vladimir Putin la NATO pe spatiul euro-asiatic -, s-au intrunit ieri la Moscova in marea sala a Kremlinului. La aceasta reuniune, presedintele Federatiei Ruse, Vladimir
Presedintii membri ai Organizatiei Securitatii Colective (OSC) - alternativa lui Vladimir Putin la NATO pe spatiul euro-asiatic -, s-au intrunit ieri la Moscova in marea sala a Kremlinului. La aceasta reuniune, presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a sugerat folosirea Fortei de reactie rapida a OSC pentru interventia imediata in scopuri de "mentinere a pacii", in cazul in care este necesar. In ultimele luni, fostele state ale URSS, actuala CSI, au fost zguduite de masive miscari pro-democratie, puse de Rusia pe seama fortelor occidentale care prevestesc sfarsitul Comunitatii Statelor Independente. Organizatia Securitatii Colective, a carei Charta a fost semnata la Chisinau, in octombrie 2002, include Rusia, Belarus, Armenia, Kazakhstan, Kirghistan si Tajikistan. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.