Episcopul reformat Laszlo Tokes i-a acuzat, ieri, pe reprezentantii Politiei Municipiului Oradea si pe cei ai Bisericii Ortodoxe Romane de "complot" impotriva intereselor Liceului reformat "Lorantffy Zsuzsanna" si ale Eparhiei Reformate de pe langa P
Episcopul reformat Laszlo Tokes i-a acuzat, ieri, pe reprezentantii Politiei Municipiului Oradea si pe cei ai Bisericii Ortodoxe Romane de "complot" impotriva intereselor Liceului reformat "Lorantffy Zsuzsanna" si ale Eparhiei Reformate de pe langa Piatra Craiului. Pentru a doua oara in aceasta saptamana, Tökes, insotit de mai multi enoriasi si de zece tigani, s-a deplasat la poarta terenului de sport situat langa Liceul reformat "Lorantffy Zsuzsanna" din Oradea, unde a protestat fata de decizia de retrocedare a terenului in cauza catre Biserica Ortodoxa "Sfanta Treime". Episcopul Tökes a tinut un discurs in limba maghiara, in care i-a acuzat pe angajatii Politiei de complicitate cu Biserica Ortodoxa Romana in vederea ocuparii abuzive a terenului de sport. "Dupa ce romanii ne-au luat Ardealul, acum vor sa ne ia si un biet teren de sport. Tot ce se intampla aici este cu clara tenta anti-maghiara. Actiunea de interzicere a accesului copiilor maghiari de la Liceul "Lorantffy Zsuszanna" pe acest teren este una anti-democratica ce va afecta serios sansele de integrare a Romaniei la Uniunea Europeana", a declarat episcopul reformat. Terenul de sport al Liceului "Lorantffy Zsuzsanna" a fost retrocedat, printr-o decizie a Consilului Local Oradea, catre biserica "Sfanta Treime" la sfarsitul anului trecut. De atunci, intre reprezentantii Bisericii Ortodoxe si cei ai Eparhiei reformate a izbucnit un conflict care a culminat, luni, cand Tökes, impreuna cu zeci de reprezentanti ai Eparhiei Reformate de pe langa Piatra Craiului si ai Liceului Reformat "Lorantffy Zsuzsanna" au ocupat in forta terenul de sport, dupa ce au rupt lacatul pus pe poarta de acces. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.