Avocatii Baroului Bucuresti au organizat ieri o conferinta de presa extraordinara pentru a sari in apararea ministrului Justitiei, Monica Macovei, care a facut ieri obiectul unor dezvaluiri controversate in cotidianul "Evenimentul zilei". Potrivit un
Avocatii Baroului Bucuresti au organizat ieri o conferinta de presa extraordinara pentru a sari in apararea ministrului Justitiei, Monica Macovei, care a facut ieri obiectul unor dezvaluiri controversate in cotidianul "Evenimentul zilei". Potrivit unor surse confidentiale ale publicatiei respective, care ar fi "sapte martori oculari", la congresul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, desfasurat in weekend-ul trecut la Costinesti, ministrul Justitiei Monica Macovei s-ar fi "afumat" peste masura la Costinesti, la un banchet organizat la finele lucrarilor din noaptea de vineri spre sambata, prilej cu care ar fi spart o tava cu pahare. Avocatii Andrei Calin Zamfirescu, Cristian Iordanescu si Gheorghe Florea au dezmintit categoric dezvaluirile aparute, precizand ca au stat personal la masa cu ministrul Macovei, care intra-devar "a baut unul - doua pahare de vin, in limite absolut normale", si ca pana la ora stingerii, cand lumea s-a retras in camerele de hotel, nu au observat absolut nimic anormal in comportamentul lui Macovei, cu care au purtat indelungate discutii pe probleme ale Justitiei.
Macovei: "O metoda practicata de securitate!"
Cei trei avocati au declarat ca masa a luat sfarsit in jurul orelor 01.00, cand toata lumea s-a retras in camere, "inclusiv ministrul care avea camera alaturata". Cristian Iordanescu, decanul Baroului Bucuresti, a calificat cele aparute in ziar drept "o masinatiune regizata perfect", "o mistificare a realitatii": "Toti cei care am stat la masa cu doamna ministru nu am asistat la nici un fel de incident si acest lucru mi se pare o magarie, o abjectie! Doamna ministru, pentru ca nu e implicata politic, a deranjat pe toata lumea, si instantele si parchetele si serviciul de informatii al Ministerului Justitiei, care stim cu ce s-a ocupat, deoarece a vrut sa faca reforma. Noi, avocatii si ministrul, sustinem reforma. Este un ultraj grav adus unei puteri in stat!"
Vorbitorii au mai adaugat ca este foarte posibil ca in spatele acestui scandal provocat sa se afle oameni din SIPA (actuala Directie Generala de Protectie si Anticoruptie din Ministerului Jutitiei, in care mai activeaza inca fosti ofiteri de Securitate), deoarece acest scandal survine tardiv, la cinci zile dupa faptele descrise si tocmai in ziua cand in Parlamentul Romaniei se dezbat modificarile la legile reformei Justitiei - inclusiv motiunea Opozitiei - care au reusit sa deranjeze foarte multi factori din sistemul puterii judecatoresti.
Referitor la incident, Monica Macovei a declarat ieri: "Este o minciuna, o campanie clara, murdara, un atac impotriva mea. Am informatii ca vor continua astfel de atacuri. Nu pot sa nu leg de faptul ca se publica tocmai cand se discuta motiunea de cenzura pe reforma Justitiei. Nu ma voi opri din reforma orice s-ar intampla. Atacul vizeaza murdarirea imaginii mele, in sensul uite cine face reforma. E o incercare clasica, o metoda practicata de securitate: vrei sa omori o idee, incepi prin a omori omul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.