Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, sustine ca alegerile anticipate sunt o decizie care apartine Romaniei si aminteste ca programul aderarii este unul incarcat. "Alegerile anticipate sunt o decizie suverana a Romaniei s
Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, sustine ca alegerile anticipate sunt o decizie care apartine Romaniei si aminteste ca programul aderarii este unul incarcat. "Alegerile anticipate sunt o decizie suverana a Romaniei si numai a ei. Romania are un program foarte incarcat pentru aderarea la 1 ianuarie 2007. Romania trebuie sa decida daca poate sa se tina de acest program in timp ce ar trece si prin procesul alegerilor anticipate", ne-a declarat oficialul european.
Referitor la pachetul de legi aflat in Parlament, Jonathan Scheele a apreciat ca acesta reprezinta un pas important inspre aderarea europeana, iar respingerea lui ar afecta perspectiva aderarii. "Pachetul de legi aflate acum la Parlament marcheaza un pas inainte important si necesar in procesul inceput anul trecut. Pachetul a fost dezbatut pe scara larga cu toti actorii interesati si contine masurile necesare de echilibru institutional. Ar fi o situatie nefericita daca Parlamentul ar respinge acest pas pozitiv din motive de natura esentialmente politica. Daca acest lucru s-ar intampla, perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana ar fi afectata si s-ar ridica si semne de intrebare in legatura cu sprijinul integrarii europene de catre ambele parti ale spectrului politic", a mai afirmat reprezentantul Comisiei Europene in Romania.
De asemenea, Jonathan Scheele a apreciat referitor la reforma din Justitie ca "viitorul Romaniei este in mainile sistemului juridic si al Parchetelor. Acestea trebuie sa demonstreze ca pot lucra eficient si profesionist fara temeri sau favoruri in lupta impotriva coruptiei, prin arestari, puneri sub acuzatii si in cele din urma condamnari ale persoanelor corupte cu functii inalte".
Oficialul european a mai condamnat si contractul EADS pentru securizarea frontierelor astfel: "Cred ca Romania iese acum din confuzia creata de semnarea, anul trecut, a unui important contract prost conceput". In ceea ce priveste problema agriculturii romanesti oficialul european a declarat: "Romania are acum de recuperat destul de multe intarzieri inregistrate in ultimele 12 luni". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.