Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 a organizat in seara zilei de 20 iunie, intre orele 20.00-22.00, o razie pentru depistarea copiilor strazii si a persoanelor adulte care practicau cersetoria. Potrivit primarului
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 a organizat in seara zilei de 20 iunie, intre orele 20.00-22.00, o razie pentru depistarea copiilor strazii si a persoanelor adulte care practicau cersetoria. Potrivit primarului Liviu Negoita, actiunea s-a desfasurat cu sprijinul reprezentantilor Sectiei 11 Politie, in zonele Piata Unirii - Calea Calarasilor Bd. Mihai Bravu - Str. Traian - Bd. Unirii, unde au fost depistate 16 persoane.
Dintre acestea, o familie formata din doi adulti si patru copii, avand domiciliul pe raza judetului Buzau, a fost trimisa in localitatea de resedinta. Doi copii insotiti de mama, cu domiciliul declarat in str. Traian nr. 52, au revenit in familie; mama va fi consiliata de reprezentantii DGASPC - Sector 3, in vederea obtinerii in conditiile legii unui sprijin financiar. Doi adulti nu aveau acte de identitate asupra lor si au refuzat sa fie asistati in Adapostul pentru persoane adulte din Str. Vasile Goldis nr. 1; dupa identificare de catre Politie au revenit la domiciliu. Cinci copii au beneficiat de asistenta in Adapostul de zi si noapte pentru copiii strazii "Casa noastra", centru subordonat DGASPC - Sector 3, unde beneficiaza de cazare, hrana, asistenta medicala, consiliere psihologica de specialitate si asistenta juridica pana la clarificarea situatiei sociale.
Copiii depistati au fost identificati de reprezentantii Sectiei 11 Politie ca avand domiciliile pe raza sectoarelor 2, 5 si 6, urmand sa fie demarate procedurile legale pentru ca acestia sa beneficieze de o masura de protectie corespunzatoare din partea directiilor de asistenta sociala in a caror raza de competenta au domiciliul legal. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.