Dragii mei, sa va spun ce idee mi-a venit. Ramane intre noi. Sa va zic! Voua va place gustul visinelor? Cei care raspund ""da"" sa ma scuze, dar asa crude mi se par foartea€¦ necomestibile. Nu stiu de ce.
Poate pentru ca atunci
Dragii mei, sa va spun ce idee mi-a venit. Ramane intre noi. Sa va zic! Voua va place gustul visinelor? Cei care raspund ""da"" sa ma scuze, dar asa crude mi se par foartea€¦ necomestibile. Nu stiu de ce.
Poate pentru ca atunci cand eram mica, m-am cocotat intr-un visin din spatele casei bunicii si am mancat atat de multe fructe, incat aproape ca mi s-a facut rau. Si de atunci, gata, am terminat orice prietenie cu ele. Asa este cand esti calic si nu te multumesti cu cat poti duce. Dar daca fructele ca atare imi sunt tare nesuferite, prajiturile si chisalita sunt un deliciu. Mai ales pe caldurile astea, care te fac sa scoti limba afara de un cot, ca un caine, sunt o adevarata salvare. Prajitura aceea pufoasa cu visine, care nu numai ca se face foarte simplu, dar este si economica. Cand eram mica, ii ziceam ""prajitura cu puncte"". Poate din cauza visinelor care ieseau frumos din prajitura, ca niste puncte dulci. Acum, daca v-am tot laudat prajitura asta minunata, sa va spun si reteta. Cum v-am zis, este foarte simpla si nici nu va costa mult (ca asa suntem noi cei trecuti peste o varsta, ne mai uitam si la aspectul asta). Aveti nevoie de 300 grame de visine, 6 oua, 200 grame de zahar, 200 grame de faina si zahar vanilinat. Ca sa o preparati, trebuie la inceput sa separati galbenusurile de albusuri. Pe acestea din urma le bateti cu mixerul si adaugati zaharul si praful de copt (cam cat credeti voi ca este de cuviinta). Galbenusurile se amesteca bine cu sarea si zaharul vanilinat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina. Apoi, compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, peste care se pun visinele fara samburi si date prin faina. O dati la foc potrivit cam o jumatate de ora. Felul in care o serviti depinde de gustul vostru. O puteti pudra cu zahar farin sau puteti pune putina frisca. Nu prea multa, ca apoi va fi prea dulce si nu veti mai simti gustul visinelor. (Matusa Elvira) SECRET


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.