Consilierul de stat Stana Anghelescu a parasit ieri Palatul Cotroceni. Comunicatul Administratiei anunta o demisie, in realitate seful statului s-a descotorisit de nevasta producatorului de tigarete cu acelasi nume, pe care l-a acuzat ca isi cauta p

Consilierul de stat Stana Anghelescu a parasit ieri Palatul Cotroceni. Comunicatul Administratiei anunta o demisie, in realitate seful statului
s-a descotorisit de nevasta producatorului de tigarete cu acelasi nume, pe care l-a acuzat ca isi cauta protectie folosindu-se de numele Basescu.

Palatul Cotroceni a anuntat ieri ca presedintele Basescu a aprobat demisia consilierului de stat Stana Anghelescu . Anghelescu a invocat motive personale, in realitate insa, demisia acesteia fiind ceruta de Traian Basescu dupa ce a aflat ca angajata sa a intervenit la ANAF pentru a-si scuti sotul de controalele fiscale. ANAF a descoperit la firma lui Florian Anghelescu, producatorul tigaretelor cu acelasi nume, o evaziune fiscala de 650.000 de euro. Stana Anghelescu a fost timp de mai multi ani administratorul firmei lui Anghelescu Industry, despre care presa a relatat in numeroase cazuri probleme legate de netimbrarea tigaretelor sau chiar de evaziune fiscala. Acest lucru nu l-a impiedicat insa pe seful statului in luna februarie sa o aduca pe Stana la Cotroceni, la cancelaria sa. Sotii Anghelescu sunt membri in organizatia PD Sector 1, iar despre capul afacerii surse din PD spun ca a fost si un finantator al campaniei electorale a presedintelui.
DELIMITARE. Recent, seful statului a tinut sa se delimiteze de Florian Anghelescu, lasand sa se inteleaga intr-un interviu acordat unui cotidian central ca acesta incearca sa se protejeze de o eventuala arestare, dandu-se apropiat al lui Basescu. ""Domnul Anghelescu incearca sa-si creeze un sistem de protectie, afirmand in toate anturajele prin care circula, ca impreuna cu presedintele stabileste schimbari din functii, puneri sub urmarire penala etc. Si ca el mai sunt destui. Mai devreme sau mai tarziu isi vor primi factura minciunii"", a amenintat presedintele.
DELIR. Contactat telefonic, Florian Anghelescu a refuzat sa comenteze afirmatia sefului statului. S-a lansat insa intr-un sir de acuzatii la adresa presedintelui ANAF, Sebastian Bodu, legate nu de competentele acestuia profesionale, ci de boli pe care le-ar fi contractat in mod suspect, acuzatii si injurii pe care decenta ne obliga sa nu le reproducem. O sa spunem doar ca Anghelescu sustine ca seful ANAF a luat ""un milion de dolari de la unul de la Constanta care este concurentul"" sau si un ""kilogram de aur de la arabi"" pentru a-l hartui pe el, dupa care s-a dus la Cotroceni la Elena Udrea pentru a-i cere sprijinul. Potrivit lui Anghelescu, Bodu, pe care il confunda din cand in cand cu ministrul Finantelor, este cel care se foloseste de numele presedintelui afirmand in anumite cercuri ca presedintele
l-ar fi pus sa-l aresteze. Sotia sa, in schimb, si-ar fi dat demisia de rusine fata de presedintele Basescu si pentru ca nu dorea sa aduca prejudicii de imagine Administratiei Prezidentiale.
Florian Anghelescu ameninta sa-l dea in judecata pe seful ANAF, cu care este si coleg de partid. In plin delir verbal, omul de afaceri a inserat si amenintari fizice la adresa lui Bodu, aratand ca degeaba aceasta isi cauta ""protectie la SPP si la SRI"", ca tot ii va rupe gatul.

ANAF INAINTEAZA PLANGERE PENALA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.