Potrivit dispozitiilor semnate de primarul Liviu Negoita, in aceasta saptamana vor fi demolate peste 30 de constructii ilegale amplasate pe domeniul public si privat al municipiului Bucuresti. Inspectorii Biroului Disciplina in Constructii, cu spriji
Potrivit dispozitiilor semnate de primarul Liviu Negoita, in aceasta saptamana vor fi demolate peste 30 de constructii ilegale amplasate pe domeniul public si privat al municipiului Bucuresti. Inspectorii Biroului Disciplina in Constructii, cu sprijinul societatilor Rosal Ecologic, Rosal Grup si ADPB, vor demola constructiile ridicate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea autorizatiei. In prezent, angajatii Primariei Sectorului 3 actioneaza in urmatoarele locatii: Str. Liviu Rebreanu nr. 2, la doua constructii provizorii si module de zidarie; Str. L. Rebreanu nr. 1, la o terasa si un magazin, zece module de zidarie, trei magazine; Bd. Camil Ressu nr. 20, la o terasa si o constructie provizorie, precum si la module de zidarie; Str. Rm. Sarat nr. 5, la doua magazine, doua spalatorii auto si o constructie provizorie; Str. Tomis nr. 30, la un magazin, un atelier auto si la constructii provizorii metalice.
"Trebuie sa remarc un lucru: in foarte multe cazuri, atunci cand am procedat la desfiintarea unor constructii ilegale, oamenii cu care am discutat au inteles ca in Sectorul 3 nu mai e valabil principiul "merge si asa", si au fost de acord cu actiunile noastre. Spatiile eliberate de constructiile neautorizate vor intra in circuitul public, aici urmand a fi amenajate, conform Contractului de reabilitare a spatiilor verzi, parcuri sau locuri de joaca", ne-a declarat primarul Liviu Negoita. Reamintim ca edilul a luat, inca de anul trecut, o decizie ingenioasa: a incheiat Protocoale de colaborare cu SC Distrigaz-Sud SA, SC Electrica Muntenia Sud SA si SC Apa Nova Bucuresti SA, in scopul "urgentarii procedurilor de asanare a imaginii urbane si a interzicerii functionarii constructiilor neautorizate". Prin semnarea acestui document, societatile respective se angajeaza sa procedeze, in conditiile legii, la desfiintarea bransamentelor aferente constructiilor neautorizate. La randul ei, autoritatea locala isi asuma obligatia de a prezenta si actualiza saptamanal o lista ce cuprinde imobilele fara autorizatie de constructie sau cu autorizatie nevalabila, apartinand persoanelor fizice sau juridice de pe teritoriul Sectorului 3.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.